tisdag 4 februari 2014

Kalanchoe

Jag var till blomstergrossisten i morse och handlade blommor till butiken och gissa om det är svårt att hålla fingrarna i styr när man ser allt vackert! Jag har ju ingen blomsterbutik utan köper bara krukväxter som ett komplement. Det ger en mer "levande" butik och så är det så roligt att komponera och dekorera med växter.

Jag skulle bara köpa vita pärlhyacinter....tänkte jag, men det blev fullt i bagaget i bilen :-)
Där hamnade både pärlhyacinter, hjärta på tråd och så den här lilla godingen som jag drogs mot som en magnet....Kalanchoe Isano i en härligt rosa/lila färg. Kunde jag bara inte motstå!
Kalanchoe, eller våreld som den kallas den här tiden och höstglöd som den kallas efter sommaren, är en så tacksam växt. Den blommar villigt även om man någon gång glömmer att vattna den och även om den inte står precis i fönstret. Det enda man inte ska göra är att köpa den för knoppig och vattna för mycket.

Varje vecka hittills har vi haft tulpaner på vårt köksbord hemma, men den här veckan blir det inte några tulpaner...här ska skapas en samplantering!
Lätt att hitta blommorna, svårare att hitta något bra att plantera i, nästan alla våra saker ligger ju fortfarande i flyttkartonger!
I butikens lagerutrymme hittade jag den perfekta planteringsskålen som jag någon gång har fyndat på loppis. Helt rätt för min smak :-)
Lite pillrigt att få in extra jord mellan växterna utan att det ramlade över kanten eller ut genom hålet i mitten, men det gick. Inte så dumt resultat....väl?
Den ska få stå i butiken några dagar, kanske jag säljer den och får göra en till.
Vet att det gick att sälja adventsljus dekorerade i gamla lådor, rektangulära bakformar och plättlaggar så varför skulle det inte gå att sälja en samplantering i en sockerkaksform?!
Nåja, även om ingen annan vill ha den så vet jag ju en som vill.......JAG :-)


5 kommentarer:

  1. Jättefint och kreativt! Här gapade fönsterbänkarna halvtomma men nu har jag köpt en del billiga växter på IKEA för att få lite mer VÅRKÄNSLA i köket.
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det väl härligt att kunna få vårkänsla inne även om det (som hos oss) är gråmulet och dystert ute....och jag vet inget bättre sätt att få in våren på än att köpa vackra växter och snittblommor!
      Önskar dig en fin onsdag Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Klart att du får den såld, du får nog snällt göra dig ett nytt arrangemang. Jättefint. Kul att det går att göra fina saker med våreld, den är oftast inte så dyr, och ganska tålig. Jag har kvar en "höstglöd" från ett jularrangemang. Den är fortfarande fin.
    Lägger du ut några bilder på instagram? Jag har ordnat ett konto för att lättare kunna följa vissa bloggar i mobilen.
    om du använder instagram skulle jag gärna följa dig där.
    Kram Marie J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sanningens minut då jag måste erkänna hur gammalmodig jag faktiskt är :-)
      Jag är väl medveten om att mycket knyts till instagram, men jag har alldeles för lätt att sätta klackarna i backen då det kommer till ny teknik. I det här fallet handlar det inte så mycket om att jag drar mig för att lära mig instagram utan mest om att jag i så fall måste byta ut min gamla hederliga samsung mobil (där jag inte ens använder kameran) till något "smartare".
      Så svaret på din fråga är: Nej, jag finns inte på instagram, men man ska aldrig säga aldrig. Jag hade ingen längtan efter att börja blogga när det blev populärt heller, men se….här finns jag ju nu även om jag är nybörjare jämfört med många andra :-)

      Ha en bra dag Marie!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Ha ha.. Ja där är vi lite lika tror jag minsann. Jag är en av få motsträviga som inte ens har facebook. å som vissa tjatar, men NEJ Marie ska inte ha FB. Men man vet ju aldrig.
    Instagram skaffade jag helt enkelt för att kunna följa de bloggare som väljer att lägga ut även där. Och faktiskt tyckte jag att det va rätt kul, så minsann så lägger jag också ut bilder från min vardag.
    Jag fortsätter att kika in hos dig här istället. Säg till om du ändrar dig. HI hi
    Kram Marie J

    SvaraRadera