Tänkte jag skulle bjuda er på en enkel och snabblagad maträtt som är en favorit hos oss.
Vi äter den som vardagsmat men har också bjudit våra vänner på den....och har man vänner som gärna är med runt spisen så finns det enkla moment att göra för alla.
Idag har jag redan förberett så ni behöver inte göra något...inte nu i alla fall :-)
Här puttrar det och skickar ut mustiga dofter i köket
Med mörkare kvällar följer tända ljus på bordet....det är mysigt...så det måste vi ju ha
Gamla muffinsformar passar perfekt till värmeljus....eller så passar värmeljus perfekt i gamla muffinsformar :-)
Varsågod....en tallrik till dig!
Tyvärr gör inte bloggen rättvisa åt maträtten....den varken doftar eller smakar något här...så det var ju inte mycket till bjudning :-)
Men...om du gillar det du ser kan du alltid prova att laga den själv
Här kommer receptet
RALLARFÄRS 4 portioner
500 gr blandfärs
1 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 purjolök
1 burk krossade tomater ca 400 gr
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
1-1 1/2 tsk chilipulver
6 skivor bacon
1 burk vita bönor i tomatsås ca 450 gr
bladpersilja
Gott att äta till
Bröd och sallad
Bryn blandfärsen. Skala o hacka lökarna. Bryn dem tillsammans med färsen. Skölj purjolöken o skär den i strimlor. Tillsätt purjo o kross tomaterna till färs och lök. Krydda o låt puttra 10-12 min.
Fräs under tiden bacon i torr, het stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Tillsätt vita bönor till grytan o låt allt bli ordentligt varmt.
Bryt baconskivorna i mindre bitar över grytan. Strö över bladpersilja.
Klart att servera!
Låter smaskigt! Ring bara så tar jag med gott vin och kommer över.
SvaraRaderaKram.
Hahaha...vi har en hel del träffar att genomföra som GT i din trädgård och värmande gryta hos mig...dags att boka tid i kalendern :-)
RaderaLördagskvällskram!
Det får allt bli en hiiiimla stor och stark GT om vi ska stå ut att dricka den ute nu!....fast det kan ju bli rätt skojsigt då förstås.... :D
RaderaEn rejäl måndagskram till dig!