söndag 5 juli 2015

Vackra Västervik

Jag skrev ju tidigare att jag på min födelsedag fick presenter där jag själv fick vara med och bestämma till viss del. 
Jag tycker om att bli överraskad, men har ganska bestämd smak när det gäller saker och skulle inte uppskatta ett bungyjumphopp eller något annat våghalsigt, så sönerna pratade ihop sig och gav mig en tur till stora Åsby Trädgård där vi började med att äta deras goda räksmörgås i värmen på uteserveringen och sedan strosade vi runt bland inredning och växter och jag fick välja precis det jag själv ville ha och de betalade.
Så himla mysigt och lyxigt!
Det gjorde vi i måndags
I torsdags lastade maken och jag in weekend väskan i bilen och styrde kosan mot vackra Västervik där vi checkade in på Hotell Park i härligaste solskenet och sommarvärmen :-)
Ett så fint rum väntade på oss där de blommiga gardinerna fläktade i vinden från de öppna fönstren och den stora kastanjen skänkte skugga så det kändes svalt och skönt i rummet trots att det var 30 grader varmt utomhus.
Svalaste sommarklänningen åkte på, fotvänliga sandaler likaså och så gav vi oss ut och strosade i de vackra omgivningarna
Vi vandrade bland små pittoreska hus 
....bedövades av doften från otaliga rikt blommande schersminer
.....och jag charmades totalt av alla vackra rosor som klängde på de låga husfasaderna!
Vi gick gata upp och gata ner och jag fick välja bland alla vackra kläder och skor som lockade i affärerna i centrum och mitt leende blev bara bredare för varje kasse jag fick i mina händer.
Det var makens födelsedagspresent till mig :-)
Sent på kvällen satt vi på en uteservering, såg solen dala ner i horisonten och bara njöt av att vara på resande fot utan krav, utan "måsten". 
En underbar dag!
På fredag morgon kunde vi äta en god frukost i solskenet på hotellets mysiga bakgård för att sen sakta åka hemåt längs småvägar vid kusten
Jag som var sugen på en riktigt god glass fick mitt lystmäte i Söderköping där vi satte oss vid en riktigt lyxig glassbar och beställde en varsin "Zansibar" som serverades i ett 30 cm högt glas och innehöll så mycket godsaker så jag blev alldeles proppmätt och rapade bananglass en lång stund efteråt :-)
Härliga upplevelser, härliga dagar för att jag har fyllt år och också för att fira de 30 år vi delat tillsammans sedan den där dagen då vi gifte oss i Julita Skans lilla kapell.
Underbart att solen sken från klarblå himmel och gjorde tillvaron så där helt komplett som det bara kan vara när allt stämmer till 100% procent!

Fina soliga dagar önskar jag er alla!
Birgitta

10 kommentarer:

  1. Wow,det kallar jag ett rekorderligt firande:) Låter helt sagolikt och jag gissar att det var jämna år?! Grattis från mig med!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du Skorpan att jag blev så bortskämd trots att jag "bara" fyllde 56.....inte ett dugg jämnt :-)
      Nu passade maken och jag också på att fira vår 30 åriga bröllopsdag med det där vackra hotellboendet och god mat i solskenet, men otroligt lyxigt känns det när någon säger: köp det du vill ha, vi betalar......och fantastiskt roligt också att jag faktiskt hittade både kläder och skor till riktiga fyndpriser i Västervik och vackra blommor på Åsby Trädgård så mitt samvete sa att det var ok att handla. Jag kan annars vara lite snål mot mig själv där :-)
      Ha det så bra Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Mer än ett smultronställe på en och samma vecka! Underbart härligt med sina närmaste! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och det är det bästa av allt.....att få dela tid och upplevelser med dem man älskar :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Verkligen trevliga presenter, så omtänksamt! Får man gissa att du fyllt jämnt... Grattis i efterskott!
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner mig som en väldigt bortskämd mamma och maka det här året trots att jag inte alls fyllde jämnt.....men så hade vi ju en 30 årig bröllopsdag att fira också så vi slog två flugor i en smäll :-)
      Allt gott till dig Anette!
      Birgitta

      Radera
  4. Ser att du varit i min lilla stad på besök:).
    Visst är den vacker....
    Grattis till er bröllopsdag.
    gun

    SvaraRadera
  5. Ja Gun, det är väldigt vackert i Västervik.....och så visade sig ju sommaren från sin bästa sida precis de där dagarna då vi var där! Jag älskar att strosa runt bland gamla hus och små fina innergårdar, men det var också vackert att gå strandpromenaden vid vattnet i solnedgången. En 5 poängare enligt mig :-)
    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  6. Åhh så roligt att du fick så fina presenter! Åsby brukar jag åka till någon gång varje år, de har så mycket av både det ena och det andra.
    Och så resan och övernattning med din älskade make, det blir något att minnas! Tur med vädret hade ni också, då blir även bilresan mysig.
    Kul att din Mary ros blommar redan i år! Jag har haft lite otur med det mesta i trädgården, eller ärligt, jag har misskött den...men lite här och där dyker det upp bekanta plantor från tidigare år.

    Önskar dig sköna sommardagar!
    Kramar /Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi prickade ju in sommarens hittills finaste dagar där i Västervik och när man är nära vatten fläktar det ju oftast lite också så det var helt underbart att njuta av de dagarna!
      Idag har jag krupit bland grödorna och rensat både ogräs och annat. Fick med mig kameran också så nu ska jag göra ett inlägg om växtkraften i växthuset :-)
      Fina dagar önskar jag dig du fina Cia!
      Kram
      Birgitta

      Radera