tisdag 10 februari 2015

Vilken färg blev det nu då?

 Ja, inte blev det ett röd/brunt skrivbord för så här såg det ju ut innan jag började skrapa :-)
....och så här såg det ut när jag hade skrapat bort allt det där röd bruna.

Sen var jag så säker på att jag skulle måla det vitt så jag penslade på vit grundfärg. Det var innan jag började fundera på om jag verkligen skulle ha skrivbordet vitt, eller om det skulle bli mer originellt i svart....och om jag målade det svart hur skulle jag då få resten av möblemanget i samma rum att passa ihop?
Världsliga saker kan tyckas, men någonstans inom mig har jag en djupt rotad "Feng Shuiare" som hojtar högljutt så fort det blir disharmoni i sakerna omkring mig.
Så skrivbordet fick stå med sin grundmålning ett tag tills jag en dag bara bestämde mig
.....och nu är det svart....matt svart :-)
Precis som med kommoden tyckte jag det blev alldeles för prydligt med den svarta färgen utan ett enda märke.....så fram med sandpappret igen.
Nu blev det en ännu häftigare effekt eftersom den vita grundfärgen också kom fram
Jag är såååå glad att jag bestämde mig för den svarta färgen!!!!
och i min stora påse med gamla nycklar från vår Dalagård lyckades jag hitta en nyckel som passar i låset!
Från början hade jag tänkt sätta dit 3 skålformade handtag på lådorna eftersom det inte fanns någon nyckel, men nu blir det bara 2 och så tror jag den gamla skrivmaskinen ska få stå här tillsammans med andra gamla saker.

Åh, det kliar i fingrarna att få göra färdigt här i vår möblerbara hall på övervåningen. Jag vet precis hur jag skulle vilja ha det!.....men hallen där nere är ju inte riktigt färdig än....och så tänkte vi göra i ordning vardagsrummet innan vi börjar med den här hallen så nu gäller det att ta några djupa andetag och ta en sak i taget så någonting blir helt klart.
Den svarta penseln får vila lite, dags att måla vitt istället....passbitar i hallen där nere. Inte lika roligt, men det måste göras det med :-)

6 kommentarer:

  1. Verkligen snyggt, dessutom ser det mer äkta gammalt ut, vitt är ju trots allt ingen vanlig färg från "förr i tiden".
    Du har talang:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, vitt var nog inte vanligt vid tiden då det här skrivbordet snickrades ihop, då tror jag det mesta var i olika nyanser av brunt precis som det här skrivbordet också varit från början :-)
      Nu när jag slutat vela om färgen ska jag vela lite till när det gäller handtagen, men jag tror att jag bestämt mig även där. Många tror att jag vet precis vad jag håller på med och hur jag vill ha det och det vet jag nog....jag vet det bara inte alltid så där direkt :-)
      Ha det så bra Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Superfint! Jag tyckte den engelskt röda var snygg också, men svart är ju tuffare.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Englandsrött är jättefint (även om det inte passar så bra hemma hos oss) och jag skulle nog aldrig ha målat om skrivbordet om det hade varit originalfärgen, men med den bruna färgen under (och på skivan) och den brun/röda som hade släppt i bitar så kändes det helt ok att anpassa skrivbordet till vårt hem :-)
      Allt gott till dig också Anette!
      Birgitta

      Radera
  3. Men du så bra det blev! Och mer liv i färgen med lite "avskavt". Det är alltid så roligt att se före- och efterbilder och jag tycker också de fina avsluten på benen framträder mer nu.
    Så roligt att få läsa om din sons tjocka smörkniv och härligt också att den används!

    Kramar till dig /Cia

    SvaraRadera
  4. Så himla fint det blev och med den gamla skrivmaskinen på sen! Här har det varken blivit hackat eller malet för mej pga att alla planer blev ändrade. Nä, jag får väl ta mej i kragen i alla fall och försök a få något gjort.
    Ha en fin eftermiddag!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera