tisdag 25 juni 2013

Oj!

Så har då midsommar passerat och jag har blivit ett år äldre....samtidigt som make och söner blivit många tusenlappar fattigare!
För vet ni vad de gav mig i födelsedagspresent?
Jo, det här....
....och OJ! var precis vad jag sa när jag öppnade det stora paketet!!!!

Jag har länge haft en önskan om att kunna ta fina bilder, speciellt detaljbilder och har ofta blivit frustrerad över vår lilla Sonykamera som kan ta jättefina macrobilder ibland och även om jag använder samma inställning varje gång så tar inte kameran lika fina skarpa bilder varje gång....och jag vet aldrig varför det blir så.
Enklast har det varit att skylla på att den lilla billiga kameran helt enkelt inte klarar det jag begär av den, men jag vet inte säkert om det är så.

Det där "Oj'et" jag kläckte ur mig var ett uttryck för skräckblandad förtjusning för jag insåg direkt att det här är en kamera med mycket mer kapacitet än jag har kunskap för
....så jag får helt enkelt börja med att experimentera och se vad jag klarar av och inte klarar av.
Sen får jag plocka fram den här
....och försöka läsa mig till det jag inte klarar. Fungerar inte det....ja, då får maken köpa mig en plats på en fotokurs i julklapp!
För även om jag fortfarande kommer att kunna beklaga mig över att jag har en kamera som inte gör som jag vill, så kommer jag INTE att kunna skylla det på kameran! Attans också!!!!  :-)




3 kommentarer:

  1. Vad kul och oj, vad spännande! Alltid kul med lite nya utmaningar! Jag är jättenöjd med min som jag köpte i våras men jag har varit urdålig på att använda den de senaste veckorna! Knäpper bilder hela tiden med Iphonen som hamnar på fb och instagram men kvaliten på de blir inte så bra här på bloggen... men ibland får det räcka ändå;)
    Jisses, vad det vräker ner regn idag! Känns inte så lockande med morgonpromenad just nu...men sen väntar små äventyr under dagen så det är bäst att sätta fart. Ha en fin dag trots regn! Och förresten, vilken fin mangel du hämtade! Wow!
    Kram hela dan till dig.

    SvaraRadera
  2. Vad spännande! Du får prova dig fram ett tag, sedan blir du säkert jätteduktig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande är det med teknikens under....minneskortet fungerar inte så kameran är nu inne för kontroll :(
      Birgitta

      Radera