onsdag 13 juni 2012

Spännande!!

Nu händer det grejer!

Jag har tidigare skrivit att jag hade som motto "en sak in, en sak ut" när det gällde vårt hem.
Att jag använder ordet "hade" beror på att jag, av en speciell anledning, har satt mottot på undantag för ett tag.

Vår gård i Dalarna betyder väldigt mycket för mig.
Även om jag kan vara urless på allt här hemma med hus och trädgård så får jag ny energi när jag kommer till Dalarna.
Vi har jobbat målmedvetet för att få, framförallt, huset i beboeligt skick och jag har haft bilden av målet framför mig hela tiden....som en morot då det ibland varit tufft att orka och hinna med allt.

I november förra året ställdes allt på ända. Vi fick objudna "gäster" till vår gård...människor som säkert kan skilja på mitt och ditt, men som högaktningsfullt struntar i det :-(
De lämnade spår efter sig

.....leriga avtryck av stora, grova kängor på fönsterbräda och golv!

De tog sig in fönstervägen och gick ut genom dörrarna.
Det var våra grannar som upptäckte att dörrarna stod öppna efter en blåsig natt och ringde oss.

Usch vilken känsla det var att få det samtalet!!!!...och så mycket tankar som snurrade innan vi visste om, och vad, de förstört och stulit!

Jag är tacksam, trots allt. Skadorna var minimala och de tog bara sådant som går att ersätta, som tekniska prylar och en kikare, men det gjorde ändå att jag blev medveten om hur obevakad gården är...och jag blev medveten om hur mycket jag skulle sakna en del av sakerna om de försvann.

Det där inbrottet förändrade mitt sätt att se på gården och vår framtid där.
Tidigare har jag känt mig som en förvaltare av ett arv, ett arv jag dokumenterat och haft planer för. Efter det här byttes den känslan till att vilja föra saker i "säkerhet".

Tanken på att starta ett företag, med saker från Dalarna som grund, började gro...och grodden växte fort....och nu är den på väg att slå ut i full blom!

Jag har varit egen företagare i två omgångar förut och vet hur mycket energi det tar att starta....men det finns ingen annan väg än att sätta igång!
Så här såg vårt rumsbord ut igår kväll

Även om det mesta kan göras via dator idag, när det gäller Bolags och Skatteverk, så måste man rota fram uppgifter om inkomster bakåt i tiden, inkomster framåt i tiden, gissa sig till omsättning och eventuell vinst, skriva i allehanda information, räkna och beräkna. PUST...STÅNK... och.... STÖN!!!!!!!!

...men nu är jag klar med det :-)

Lokalen håller på att åtgärdas, det är väggar som ska rivas och det gör fastighetsägaren.
Jag samlar saker att sälja...och det har jag gjort ett tag

....det här är bara en liten del av alla saker!
Det är förklaringen till att mitt motto om "en sak in, en sak ut" inte är i bruk just nu :-)

Jag får nyckel till lokalen om 2 veckor och det är massor som behöver fixas innan dess...och efter det är det ännu mer....blir nog inge solande för mig den här sommaren.
Någon som har ett bra tips på "brun utan sol kräm"?

Ps
Martin tar fortfarande tacksamt emot hjälp för att ha en chans att vinna en Kia Cee'd. Röstningen pågår fram till den 17/6. Instruktioner om hur du gör för att rösta finns i förra inlägget - "Martin".

2 kommentarer:

  1. Det ska bli så väldans roligt det här när det är igång! Kan jag så hjälper jag till.....på nått' sätt fast jag vet inte med vad. Säg till om du kommer på något!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Räcker gott med att ha ditt stöd!!!
      Kom in på en fika när vi är på plats :-)

      Kram på dig!

      Radera