tisdag 11 mars 2014

Vårkänsla!

Idag är det ett helt underbart väder här i Hallstahammar. Solen skiner, det känns varmt i luften och vårkänslorna börjar spritta i kroppen!
Jag skulle gärna ha varit hemma och fixat i trädgården idag, men lilla butiken kallade så jag var ute på förmiddagen och plockade en hel kartong full med hängbjörkskvistar och tog med till butiken. Det finns mycket fint man kan göra av hängbjörk och jag ska skapa vårdekorationer av dem.

Jag har två dekorationer med hängbjörk hemma som står framme året om.
Just nu innehåller de stora, vackra, fläckiga, glaserade, krackelerade keramikägg.
Till jul byter jag ut äggen till stora försilvrade glaskulor och emellanåt kan det vara konstgjorda stora röda äpplen i dem
Ägget sitter i ett bo av björkkvistar och svart sisal. Det är dekorerat med fjädrar som jag "lånat" ur makens flugbindningslåda
och boet sitter inlindat i en rostig spiralfjäder från ett gammalt vagnssäte
Jag hade turen att hitta en vagn som stått ute i skogen i åratal. Trädetaljerna hade murknat och metalldelarna blivit fint rostiga.
Jag skulle gärna ha plockat med mig alla vackra metalldelar, älskar rostigt järn!....men fick besinna mig där eftersom platsen låg mitt uti "obyggda" i Värmland och jag hade aldrig fått med mig ett helt vagnsunderrede därifrån. Hade det funnits den minsta chans att det skulle ha kunnat göras kan ni ge er den på att jag hade försökt :-)

Spiralerna som stack upp ur det spruckna vagnssätet kunde jag i alla fall få med mig och de här två har funnits i vårt hem sedan dess. De tillhör de där sakerna som jag bara älskar och är såååå glad åt!

Hoppas att solen skiner på er också och att ni får en härligt fin tisdag!
Kramar
Birgitta

2 kommentarer:

  1. Bara du kan göra så jättefina saker av rostiga delar! Du har verkligen öga för vad som blir passar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Helena! Suger åt mig av berömmet :-)
      Ha en jättefin dag. Det är ju ett underbart väder ute!
      Birgitta

      Radera