fredag 7 mars 2014

Kök

Det är så många som frågar hur det går för oss med renoveringen av vårt hus.
Jag måste ärligt säga att jag har varit URLESS på renovering ett tag och eftersom maken känt det likadant har vi tillbringat fler kvällar framför tv:n än vad vi har ägnat oss åt renovering :-)
Fast liiiite fixar vi med då och då och med vårsolen brukar min energi, och lust för att göra saker, bli bättre.

I köket har alla skåp och luckor kommit på plats och vardagsrummet och hallen är fritt från kartonger!
Maken satte dit de sista lådhandtagen igår så nu slipper vi öppna hörnskåpsluckan och pilla i lådfrontskanten för att få upp lådorna och det är verkligen ett plus :-)
Skåpluckorna ska få knoppar i likadan antracitfärg som handtagen, men det var inte förrän i förrgår som jag definitivt satte ner foten när det gällde vad fronter och luckor ska få för detaljer.

En del tror att jag alltid vet precis hur jag vill ha saker och ting och är tvärsäker i min smak, men så är det inte. Jag kan vara en riktig velpotta!!
Visst har jag oftast en bild i mitt inre som jag går efter, men bilden är inte alltid kristallklar och svårare är det, som nu, när det är mycket som ska pusslas ihop på liten yta och vi har en begränsad budget till vårt förfogande.

Kyl och frys har stått på plats sedan vi flyttade in
...men de var ju inte så integrerade med resten av inredningen.
Känns bättre så här!
Sen var det ett problem med var vi skulle få plats med en micro eftersom vi helst ville att den skulle vara inbyggd och inte inkräkta på den lilla bänkyta vi har.

Hur jag än ritade och funderade hittade jag ingen riktigt bra lösning på det, men här sitter den nu bredvid hörnskåpet. Till höger ska det upp en smal modul för att få lite mer symmetri i hörnet och så ska en högblank svart/grå bänkskiva på plats
Bänkskivan är beställd och vi får hämta den nästa lördag. Den kommer att knyta ihop allt och det ska bli så skönt att få en avställningsyta.
Nu är köksbordet den enda yta vi har att lägga saker på och jag är riktigt trött på att se det belamrat med allt ifrån skruv till ritningar!

Kan tyvärr inte säga att vi är klara med köket bara för att själva skåpdelen snart är klar för det ska dras ny el, fixas underlag för tapetsering och målning, en vägg av träpanel ska sättas upp, det ska kaklas (eller så kanske vi gör någon annan lösning), golvet ska putsas och målas och så alla taklister, passbitar, dörr och fönsterfoder som ska sågas till och målas.
Bloggen kommer inte att lida brist på bloggmaterial....det blir nog bara min entusiasm över renovering som kommer att bölja fram och tillbaka :-)

Tack för att just du tittar in här!
Ha en härligt fin helg!
Kram
Birgitta




5 kommentarer:

  1. Önskar dig/er en skön helg med mycket sol och vila - det behöver ni:)
    Skorpan

    SvaraRadera
  2. SOL tror jag vi alla behöver och jag vaknade glad som en lärka tidigt i morse eftersom solen kittlade mig i näsan genom sovrumsfönstret och himlen var klarblå!
    Nu längtar jag ut i trädgården, men föst ska jag ha butiken öppen några timmar. Tror jag ska ta en sväng förbi loppiset när jag åker hem.....kanske jag hittar något jag inte kan motstå :-)
    Varm kram till dig!
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Tack för dina kommentarer, till och från känner jag mig lite bättre. Roligt att du gillar min sänggavel också (fotänden).
    Hoppas du gjorde något fynd på loppis!
    Ert kök tar form och nu har ni verkligen kommit en bra bit på väg och mycket fint blir det! Så mycket bättre med kyl och frys inbyggda och micron fick en fyndig plats. Jaså, du är en velpotta ibland... nej det trodde jag inte. Men du kanske är född i vågens tecken? De brukar kunna väga in för och nackdelar innan de tillslut kommer fram till ett beslut. Handtagen bryter av fint mot det vita.

    Ha det gott i solen!
    Kramar (som inte smittar!)
    Cia

    SvaraRadera
  4. Det blir jättefint i köket! Och säkert får ni ny energi nu när ljuset är tillbaka och våren är på G.
    Det är så kul att då och då kika in på bloggen och se små och stora framsteg i bygget.
    Må gott Kram Marie J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt är det att du kikar in här....och roligt är det att läsa dina kommentarer då och då!
      Idag är det ett underbart väder här i Hallstahammar. Hoppas att solen skiner på dig också :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera