tisdag 12 mars 2019

Åsby Hem och Trädgård

Jag har lyckan att bo nära Åsby Hem och Trädgård i Hallstahammar som många åker många mil för att besöka.
Här finns stora inrednings, växt och trädgårdsytor som verkligen är en ren oas att slinka in i när man behöver inspiration!
Sist jag var där med yngsta sonen var det full vår i både inrednings och växtdelen och de som jobbar där är så duktiga på att skapa vackra interiörer som man skulle kunna ta rakt av och bara stoppa in hemma.....om man hade plats.....och råd :-)
Trenderna för med sig färg med grönt, blått, rosa i fokus och så grått i alla nyanser......stora svulstiga soffor med miljoner kuddar......och minst lika många kuddar i sängen!
Snyggt, men om vi skulle ha det så här i sovrummet hemma skulle alla kuddarna mest ligga på golvet och bli dammiga :-) Jag skulle gärna vilja bädda snyggt, men prioriterar det helt enkelt inte speciellt ofta.
Det här möter dig precis när du kliver innanför dörrarna till Åsby. 
Hängande djungelkänsla blandat med nordisk vårprakt och guldiga orientaliska inslag
......och har du lust kan du slänga i en slant i önskebrunnen, önska dig något och hoppas din önskan går i uppfyllelse :-)
Här finns också en ENORM blomsterprakt och jag som försöker minska på växter här hemma har fullt sjå att värja mig för allt jag skulle vilja ta med mig hem!
Jag jobbade faktiskt här under en kort tid för drygt 10 år sen.
Kan väl säga att en del av min lön gick direkt tillbaka till min arbetsgivare :-)

Soliga kramar med vårkänsla kommer här!
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Men wow alltså! Vilket underbart ställe, något att skriva upp på "ställen-att-besöka-listan":)
    Jag skrattade högt när jag läste om din vurm för växter, jag har nog varit likadan. Har fortfarande många krukväxter men långt ifrån de 110 som jag hade i runt början av 2000-talet..
    Bara vattningen tog några timmar i anspråk. Idag nöjer jag mig med ett 60-tal, tillräckligt mycket det.
    Allt gott till dig!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj......110 växter har jag nog aldrig haft men när jag flyttade ihop med min make i hans lilla tvårummare för många år sedan undrade han om jag hade en machetes också så han kunde hugga sig fram till balkongdörren :-) Jag minskade växtantalet drastiskt då vi flyttade till vårt lilla röda hus men dras ständigt till butikernas växtsortiment av både blommande och grönt. En Myrsine står överst på önskelistan just nu!
      Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Åh här var det så många fina bilder😍 hit kommer jag snart tillbaka. Ha en fin kväll kram från Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en fin fredag Nina!.....och hit till bloggen är du alltid välkommen :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Vad härligt att bo nära en sådan inspirationskälla. . .jätte fina bilder! Där kanske du hittar din favoritsoffa eller får hjälp av önskebrunnen. . . !!! :-)
    Ha det så bra och Trevlig Helg!
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får nog slänga en slant i önskebrunnen framför att köpa en soffa på Åsby. Med en soffa därifrån får vi nog snarare köpa ett hus som passar till soffan än tvärtom för deras soffor är verkligen av modell större och vårt vardagsrum av modell mindre :-)
      Ha en fortsatt fin helg!
      Kram Birgitta

      Radera