tisdag 29 januari 2019

Tillbakablick

Har en liten stund till övers och fick lust med ett blogginlägg, men har ingen lust att fota gryniga bilder i halvskumt ljus så jag kikade igenom mitt bloggarkiv och hittade de här.
Före och efter bilder tycker jag är väldigt roligt att se.....kanske tycker ni det också. I alla fall tänkte jag bjuda på lite sånt :-)

Det är nu drygt 2 år sedan vi blev klara med det nya badrummet vi byggde i vårt hus och trots att vi totalrenoverat i varje rum är det nog badrummet som gjort den största skillnaden. 
Bara det att slippa sjava nerför en yberbrant trappa och sätta sig i ett minimalt (och ganska kallt) toautrymme under trappan varje gång man är kissnödig mitt i natten är guld värt.
Nu har vi ett ljust, varmt och fint badrum vägg i vägg med sovrummet :-)
För skojs skull kan vi väl göra en tillbakablick.
Samma yta som ovan.....före renoveringen :-)
För att få bort gamla ledningar och lägga in nya bröts golvet upp och sågspånet östes ur = damm i HELA huset!!!
En milstolpe var nådd då golv, väggar och tak var klara! Kunde knappt tro det var sant att allt spacklande och slipande var över. Ett sånt skitgöra!
Himla fint med sänkt slätt tak med ledspotar......men får jag välja tänker jag aldrig mer ge mig på sånt jobb. Tur att maken har mycket mer tålamod än vad jag har när det kommer till grundarbete för det är ju A och O om slutresultatet ska bli snyggt eller inte :-)
Härifrån var det roligt jobb med inredande även om vi inte tog den lätta vägen utan platsbyggde handfatskommod och elementskydd med fönsterbräda.
Före.....

.....och efter......
Stommar, lampor och front Bodbyn offwhite är från det stora blå gula varuhuset. Handfat och blandare från Noro.

Alla dörrar i huset har varit dekorerade med tapet och det här utrymmet var inget undantag
Ingen dörr, eller karm, sitter längre på samma plats som då vi köpte huset och det har varit mycket bändande, blötande, skrapande och slipande för att få dem att passa på sina nya platser. 
I badrummet finns två dörrar med lite olika profil, men det tänker man inte på när de ändå har samma vita färg.

Känns helt ok att sitta i favoritfåtöljen och tänka tillbaka på såna här renoveringar och veta att det här jobbet är gjort.
Har inte känt det minsta sug efter renoveringsprojekt under vintern, men med vårsolen brukar såna känslor börja spira igen. Vi är ju inte helt klara, two more rooms to go......men sen så är vi i hamn....kanske.....om vi inte startar något nytt. 
Man vet aldrig med oss :-)

Kram
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Så roligt att ni kommit er för att ta före-bilder. Vilken skillnad, förstår att det var mycket jobb! Älskar det fräscha intrycket och golvet! I mitt badrum, som är från 1992, har det börjat lukta mögel ur golvbrunnen under badkaret... hur jag än gör rent. Nu hyr jag som tur är och ska påtala problemet med värden. Men det brukar ta sån tid innan bovärden har tid att komma och då luktar det garanterat inte den dagen.

    Hoppas du får en fin dag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mögellukt är aldrig roligt vare sig man hyr eller bor i eget. Hoppas du snart får bort det!
      Visst är det roligt med före och efter bilder! Jag var ganska duktig med att fota i vårt hus då vi flyttade hit. Dels för att dokumentera, men också för att bli påmind för man glömmer fort hur det såg ut och vilket jobb vi faktiskt lagt ner på det här huset.
      Jag älskar också det mönstrade golvet och är så glad att vi satsade på den mellangrå väggfärgen. Var lite vånda där eftersom grått kan dra åt så många olika håll beroende på ljuset, men här blev det helt perfekt.
      Idag har vi haft friluftsdag med skidåkning i strålande vinterväder så både elever och personal har fått mycket frisk luft och motion. Verkligen jättefint!
      Allt gott till dig!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Ni är ju bara hur duktiga som helst! Här har det renoverats i omgångar och när man äntligen ser "ljuset i tunneln" är det bara att börja om. Med fem djur i huset blir slitaget enormt...
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch jag vill inte ens tänka på att börja om!!!.....men det är ju så det är trots att man önskar att allt bara ska få hålla sig fräscht som det var då man fixade i ordning!
      Vi funderade på det där med hundklor och slitage då vi målade våra golv med ganska matt träfärg istället för hård blank golvfärg. Visst har det nötts lite i hallen, men det stör mig inte. Med många djur i huset kan jag tänka mig att det blir slitage, och ett evigt städande :-)
      Ha det så bra Skorpan!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Duktiga ni som tog er an huset och gjorde det till en pärla! Vitt och fräscht sååå snyggt! Fast ni har rum kvar så har ni verkligen kommit en bra bit på väg! Som kvinna brukar man se hur det färdiga resultatet ska bli. . . !!! :-)
    Ha en fin dag!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så sa våra grannar också.....att huset hamnat i helt rätta händer :-)
      Jag behöver alltid se det färdiga resultatet framför mig innan vi börjar med ett rum, i alla fall i stora drag. Sen skulle jag aldrig kunna genomföra det utan min absolut bästa favorit hantverkare, min make! Han är suverän på att tolka det jag försöker rita ner och beskriva!.....samtidigt som han säkert tycker att jag ibland gör det lite onödigt krångligt med en massa special lösningar istället för att "bara åka o köpa och ställa på plats" :-)
      Må så gott!
      Kram
      Birgitta

      Radera