söndag 13 januari 2019

Nu kastas julen ut!

Tjugondag knut.....då kastas julen ut.
Ett litet tag kommer jag att sakna allt extra ljus i form av ledslingor, stjärnor och adventsstakar, men det är övergående.
Det börjar ju märkas att det blir lite ljusare ute för var dag som går även om det, i mitt tycke, kunde gå ännu lite fortare med det där återvändande ljuset för det är ljuset jag saknar mest under vintern!
Jag är en person som lätt skulle kunna gå i ide under vintern.
Bara boa in mig i vårt mysiga hus med tänd brasa, filt runt benen i bästa fåtöljen, en stor kopp te och en bra bok. DET vore något!
Sen skulle jag väl kunna tänka mig att gå ut på en långpromenad när solen behagar titta fram bakom molnen och får kall, vit snö att gnistra som om naturen smyckats av en oändlig mängd av vackra diamanter......det kan jag absolut njuta av!

Fast.....det vore ju också en möjlighet att göra som flyttfåglarna.....fara söderut då kylan kommer.
Ser mig själv packa en husbil och styra kosan söderöver i början på november och komma tillbaka i början på april. Det känns nästan ännu mer lockande än att gå i ide :-)
Nä nu får jag sluta sitta här och drömma. Skulle ju kasta ut julen!.....fast mina tankar börjar också vandra iväg till bildernas veranda för vi har planer för vår veranda.
Förra sommaren fick huset en alldeles ny fasad och det skulle vara jättefint med en liten inglasad veranda istället för det sneda hopplock vi har nu......och så skulle det vara passande med en lite uppbyggd uteplats utanför den.....och varför inte ett spabad i anslutning till det!
Hallå min snickarmäster....ska vi sätta oss och rita?!

Hahaha....split vision.....eller vad?! Skulle ju kasta ut julen.....inte planera om hela min tillvaro, men visst är det roligt att drömma lite :-)
Ha en alldeles underbar tjugondag knut!
KRAM
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Att drömma och ha visioner är härligt! Att städa bort julen är skönt, lika roligt som att plocka fram den är det att packa ner den. Även om det bara är mitten av januari kan man ana våren bakom knuten! Och ljusare blir det varje dag, hurra!

    Ha en fin dag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är julens saker tillbaka i sina lådor och med de tomma ytorna fick jag lust att fortsätta röja skåp och skrymslen......och storstäda. Varje år är det likadant, vill strukturera och organisera, få undan gammalt och in med nytt. Det ger ny energi!
      Konstaterade nyss att klockan snart är 16.00 och det är fortfarande ljust ute. För en månad sen var det rena kolsäcken ute vid den här tiden. Visst är det helt underbart!!!
      Allt gott till dig!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Det blev tomt efter alla Nissarna men också skönt när man fick plocka fram sina vanliga saker igen! Alla årstider har sin tjusning tycker jag. . . men just nu när det är kallt och så förtvivlat halt är det inte i topp!

    Ha fina dagar!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här tiden känner jag ofta ett behov av att städa och liksom börja om på nytt. Har många gånger sagt att jag skulle ha velat kasta ut ALLT efter jul, få en helt ren och ny omstart, men det skulle se ut om man rensade huset helt efter varje jul. Jag är inte riktigt så impulsiv utan nöjer mig med att skapa nytt i det lilla :-)
      Rent livsfarligt halt är det idag! Gamla tanter som jag borde ha haft broddar på stövlarna, men jag har klarat arbetsdagen bra ändå, som tur är!
      Ha det så bra!
      Kram
      Birgitta

      Radera