lördag 15 december 2018

Tiden går!

Tänk att det är fem år sedan vi flyttade till vårt lilla röda hus!
Den här bilden tog jag då......den där första julen när jag ville skapa lite julkänsla i kaoset.
För kaos var det!
Vi flyttade in första december trots att ingenting egentligen var i ordning.
Idag fattar jag inte riktigt hur vi orkade!
Maken fyllde 60 och vi fixade mat och bjöd hem nära och kära trots att vi inte ens hade ett riktigt kök.
Maken gjorde en specialkoppling till den nya diskmaskinen så vi slapp stå på den minimala toaletten och diska i handfatet. 
Jag tänkte vi skulle ha dukat med papperstallrikar och plastmuggar som vi bara hade kunnat slänga, men mitt upp i allt kändes det som om hjärnan bara ville stänga ner och gå i viloläge så jag handlade maten, men glömde totalt bort allt annat. Nåja, det löste sig ändå :-)
Så här såg det ut i köket....
......och så här såg det ut där vi skulle sitta bara dagarna före alla skulle trilla in innanför vår ytterdörr :-D
Kan nöjt konstatera att vi hunnit med ganska mycket på de här fem åren trots att jag inte tycker vi jobbat på särkilt effektivt alla gånger.
Köket blev klart först (fast taklisterna saknas än idag :-)).....och nu har vi ju gråmålade golv också!
Sen gjorde vi klart hallen och det nämnda minimala toalettutrymmet
.......byggde ett helt nytt badrum så vi slapp trängas på toan under trappan och duscha i blivande tvättstugan. Åh vilken befrielse det var när det jobbet var gjort. Heeeeeelt underbart!!!
Efter det fixade vi vardagsrummet, målade alla golv på nedre planet, gjorde det sista på det som nu blivit gästtoaletten......
.......och gjorde helt klart i tvättstugan.
Sista projektet var den övre hallen som blev färdig precis lagom tills vi skulle börja byta fasad på huset
Där emellan har vi byggt om en kattvind, lejt bort takbyte, byggt växthus och trädgården som tidigare bara var gräsmatta och ogräs har fått både odlingsdel och nya rabatter. Uthus har målats......och så har vi hjälpt två söner med deras bostadsrätter förutom att vi också har vår Dalagård.
Inser att vi faktiskt inte varit så lata som jag ibland tycker att vi är :-D
.......och i år är det femte gången jag julpyntar vårt hus :-)
Så mycket har hänt när man summerar så här!
Så lätt att glömma bort och tycka att vi borde ha gjort mer, men inser att vi inte blivit yngre utan pinnat på efter vad vi mäktat med.
Renovering är en sak, man ska ju orka leva också!.....och så "måste" man yrkesarbeta så man har råd att renovera......och leva :-)
Känns som om vi går in i en ny era nu när mycket är gjort i vårt hus, maken har blivit pensionär och  barnen står på helt egna ben. 
Känns som om det är dags att börja forma nya drömmar, gå nya vägar.
Vi har lite renovering kvar, jag har lite yrkesverksam tid kvar.......men ändå......spännande att se vad varje ny dag för med sig!

Kram till er alla <3
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Jag blir så imponerad av allt jobb ni har gjort! Som du säger så blir man inte yngre så det gäller att skynda långsamt och njuta. Jag har blivit smärtsamt påmind om livets snabba kast efter att en kär granne gick bort efter bara några dagars sjukdom. Sakta ner farten, skjut fram din pensionering och umgås och må gott med din duktige make. Unnar er allt gott och en riktigt God Jul!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Skorpan <3 Livet är inget man kan ta för givet.....inte att få vara frisk ända tills man fyller hundra heller. Jag älskar vårt lilla hus och är så glad att vi nu hunnit så långt med vår renovering att vi egentligen inte har någon brådska med det som är kvar, men visst skulle det kännas skönt att vara klar med alla rum. En dag är vi nog där.......hoppas jag :-)
      Varm kram till dig och ha en härligt fin och god JUL!
      Birgitta

      Radera
  2. Ni har hunnit mycket på de år ni bott i ert lilla röda hus! Men när man är mitt inne i renoveringssvängen tycker man det går långsamt. Ni har fått det så smakfullt och trivsamt.
    Lustigt är att min första blogg, som jag av misstag raderade, hette just Vårt lilla röda hus! Sedan började jag om med Vårt röda hus, det gick inte att få samma namn igen. Det var ett trauma i sig att förlora flera års bloggande på en minut... men felet var mitt och jag var så ledsen. Nåja, det är historia nu men det hade varit roligt att se vår husrenovering och uppbyggnad av trädgården som jag bloggade mycket om under de åren.

    Önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen roligt att kika genom bildarkivet och se hur vårt hus ändrat skepnad för varje renoveringsprojekt så jag kan bara tänka mig hur det skulle kännas om all den här dokumentationen försvann! Vilken mardröm!!!......men ändå.....livet är här och nu och det är ju det som är det viktigaste.
      Önskar dig fina dagar och en riktigt GOD JUL!
      KRAM
      Birgitta

      Radera