lördag 13 oktober 2018

Tarot

Ibland leder livet in mig på helt nya banor utan att jag behöver fundera så mycket. Det är liksom bara att tacka JA :-)

Tidigt i våras sa en vän till mig att hon hade anmält sig till en kurs i intuitiv tarotläsning.
Min spontana reaktion var - Den vill jag också gå!!!
Så....jag anmälde mig.
Enkelt va?
Jag hade ingen aning om vad jag gav mig in på. Det kändes bara som att det var självklart att jag skulle gå den där kursen. 
Jag hade inga förväntningar, inga farhågor, var bara öppet nyfiken.
Jag har varit inne i en period där livet tappat sin mening.
Det kändes som om det jag höll på med inte längre bars av den kreativitet och nyfikenhet som tidigare varit min ledstjärna. Allt blev bara något jag var tvungen att göra och den känslan tycker jag INTE om!
Men.....vad skulle jag då göra för att hitta ny glädje och drivkraft?

Jag har egentligen haft svaret inom mig sen långt tillbaka, men av olika anledningar hade jag bestämt mig för att det ändå inte var den väg jag skulle gå.
Nu verkar det som om jag behöver omvärdera det för livet för mig in på den banan.....och det började nog med den där anmälningen till kursen i intuitiv tarotläsning :-)
Förra helgen fick jag då chansen att skapa mig en relation till Tarot.
Genom meditation har vi gått igenom de 21 kort som ingår i stora Arkanan och det var en fascinerande resa!
Det går tydligen att teoretiskt läsa sig till vad korten står för, men på den här kursen låg tonvikten på att intuitivt känna av vilket budskap korten bär på och förmedla det till en mottagare.
Här gällde det att släppa prestation och koppla på intuition.......inte så lätt alla gånger, men väldigt nyttig träning!
Efter kurshelgen ska jag nu träna på egen hand fram till i början på mars då vi kliver in i lilla Arkanan.
Jag tar med mig kort nr 0.....Narren, som med sin naivitet och öppna nyfikenhet utforskar världen, träffar på alla de olika arketyperna och lär sig av deras kunskap.
Om ni vill får ni gärna följa mig på min resa!

Ha en underbar helg <3
Kram
Birgitta  

2 kommentarer:

  1. Har flera väninnor som kan läsa Tarot, dock har ingen, vad jag vet, gått någon utbildning i ämnet. Jag är öppen för både det ena och det andra, intressant, jag är med på din resa!

    Ha en fin söndag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis som du är jag öppen för "både det ena och det andra". Att befinna sig i gråzonen för det man logiskt kan förklara kittlar min nyfikenhet. Sen får man givetvis ta det med en nypa salt och ha både magkänsla och förnuft med sig. Det är inte korten som styr mina val i livet, valen ska jag göra själv, men att intuitivt lära sig tyda dem är spännande!
      Varm kram till dig!
      Birgitta

      Radera