torsdag 30 juni 2016

Inte bara ett "Klick"

Det är något speciellt med mig och gamla slitna träföremål.
Det spelar ingen roll om det är gamla verktyg, hyllor, lådor eller kuriosa saker, har de bara den rätta patinan faller jag som en fura :-)

När vi åkte till Nora på min födelsedag stod det en skylt vid torget med texten "Loppmarknad" och inne på en charmig bakgård låg en av de minsta loppisar jag varit in på som ändå hade många saker som jag lätt skulle ha kunnat ta med mig hem!
Nu försöker jag vara restriktiv med vad jag köper eftersom jag redan har alldeles för många saker, men så var det ju det där med att falla pladask för något unikt som man bara inte kan släppa.....
.....som den här!
Och den här......
Det sa inte bara "Klick" inom mig. Det var som att ta tag i en tjock bassträng och få till ett ljud som vibrerar i hela kroppen. Förälskelsen var omedelbar och total :-)
Ändå tvekade jag och var tvungen att gå en runda för att dividera lite med mig själv.
-"Behöver du verkligen de där lådorna? De är ju ganska stora och utrymmeskrävande och det är ju inte så att du har för lite saker redan utan snarare tvärtom skulle behöva göra dig av med saker!"
-"Jag vet, jag vet, men jag tycker om dem, och det är ju jättebra att de är stora så man får plats att ha saker i dem!"
-"Så vad ska du ha för saker i dem.....och VART ska du placera dem?"
-"Jag kan ha dem i köket och stoppa "braåhasaker" i dem. Eller så kan jag förvara spetsar, band och annat pysselmaterial i dem och ställa dem på den gamla kistan i gästrummet. Eller i tvättstugan med klädnypor i. Det finns ju HUUUUUR många användningsområden som helst för dem!!!"

När jag velade hit och dit sa maken de förlösande orden -"Om du tycker om dem så köper du dem."
Så.....jag köpte dem. TACK min älskade make! Du besparade mig en hel del vånda :-)
Nu har jag svårt att bestämma mig för om de ska få stå i köket, gästrummet, tvättstugan, gäststugan.....de passar liksom överallt och tänk om jag INTE hade köpt dem! Då hade de säkert hemsökt mig med den där enorma känslan av ånger -"Åhhhhh, varför köpte jag dem inte?!"
Så kan det gå när förälskelsen drabbar en på en liten loppmarknad i Nora :-)

Soliga kramar
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Jag har en gammal mjöl-bunke(?)i porslin på väggen i köket, den är gammal och krackelerad (stämpeln användes mellan 1874-1909), det var också ögonblicklig kärlek och jag ångrar inte att jag köpte den och tror inte att jag någonsin kommer att göra mig av med den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det var den du visade på bloggen när du köpte den så minns jag att jag också tyckte den var så charmig! Jag har två saker kvar som jag köpte på auktion när jag var 15-16 år....en ostkupa i glas med slipningar och en slipad glaskaraff. Jag har använt ostkupan genom alla år och glaskaraffen har alltid stått framme även om jag numera inte använder den för den är så svår att diska med sin bulliga form, så vissa saker slutar man nog aldrig att tycka om. Förälskelsen övergår i kärlek som håller över tid :-)
      Fina sommardagar önskar jag dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Underbara helt enkelt! Kanske man skulle ta sig en tur till Nora i sommar.../Lilla gummann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ta en tur till Nora....inte bara för en liten loppmarknads skull utan också för att titta på de gamla anrika tågvagnarna, loken och de charmiga tågstallarna som finns där! Jag hade kameran med mig, men tänkte tyvärr inte på att ta med ett laddat batteri....åh vad det grämde mig när kameran bara la av när jag för en gångs skull kom ihåg att ta med den!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Vilken tur att det klickade och att du har en man som förstår när han ska in och stötta.
    Två helt underbara fynd, och med de målade texterna blir det så mycket mer charmigt!
    Ett köp du aldrig kommer att ångra!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är gullig min make! Inte så att han alltid säger att det bara är att köpa utan han ser när jag verkligen tycker om något och när det nu var min födelsedag så blev det här en extra present och ångrat mig hade jag bara gjort om jag INTE köpt dem :-)
      Ha det så bra Cia!
      Kram
      Birgitta

      Radera