fredag 15 januari 2016

Bääääääää

Burr, det är kallt!
Jag är en riktig fryslort som inte tycker om att frysa så här packas det på kläder när det är dags att gå ut.....och ut måste jag vare sig jag vill eller inte för har man hund så är det utgång flera gånger om dagen som gäller och vår taxherre räds varken kyla eller regn. 
Han hoppar alltid lika glatt omkring mig när han märker att det är dags för promenad :-)
För minst 20 år sedan såg jag i en garnaffär ett så fint stickmönster på en grå tröja med får på rad.
Jag kan sticka, men har ofta gett mig på mönster som varit lite mer komplicerade än vad mina kunskaper räckt till vilket resulterat i att jag övervägt att kasta allt i sopen när jag varit tvungen att repa upp och repa upp. 
Om det finns något som är tråkigt så är det att plocka maskor....tycker jag i alla fall!
Nu har jag aldrig behövt kasta något ofärdigt för jag har en underbart snäll mamma som tagit över när jag har ledsnat :-)
När jag såg det där stickmönstret måste jag ändå ha haft en av mina mer klarsynta stunder eftersom jag så gärna ville men insåg att jag inte skulle ha tålamod att få ihop en sån tröja.
Som tur var så var min mamma med mig den gången och hon sa direkt att hon kunde sticka den så vi köpte det mjuka fina ullgarn som rekommenderades och så stickade hon den här fina tröjan till mig <3
Jag har använt den år ut och år in och behöver sällan tvätta den. Det räcker att hänga ut den på vädring så är den fräsch igen. 
Ull är verkligen ett underbart material!
Förra året fick jag de här vackra vantarna av min mamma. 
Hon hade glömt bort att jag hade den grå tröjan, men jag såg ju direkt att de skulle bilda en perfekt kombo!
Mååååånga får på rad och perfekt nu när jag ska ut i kylan!
Yngsta sonen har förundrat undrat hur jag ens kan röra mig när jag packar på mig underställ, termobyxor, en extra tröja, den här grå ulltröjan, jacka, mössa, halsduk, sockor, rejäla stövlar och ibland ett par tunnare vantar i de här ullvantarna, men det har jag inga problem med.
Jag känner mig hellre som en michelingubbe än att jag fryser!

Ha nu en härlig fredag och en fin helg!
Kram
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Så underbar tröja och vilka fina vantar din mamma stickat åt dej! En riktig dyrgrip den där fina grå ulltröjan! Jag gillar heller inte den här kylan, vi hade under sjutton grader i sovrummet i morse. Det gör ju inte så mycket så länge man ligger under det varma vintertäcket, men det är inte kul att kliva upp och börja frysa med en gång. Vi har mitt i den kallaste perioden dessutom fått fel på vattenförsörjningen till huset så det är lite kämpigt. Nu håller mannen som bäst på att utreda vad det är för fel. Men det är så typiskt att det ska hända just nu. Egentligen ilandsproblem, vi klarar ju oss men det är besvärligt. Ha det så bra, det kommer väl en vår så småningom och då har vi kanske glömt hur vi frös dessa dagar!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni får ordning på vattnet! Brukar ibland skänka en tacksamhetens tanke till hur bra vi ändå har det......men tänker också på hur sårbart det är när det behövs el till de flesta funktioner i huset och hur besvärligt det blir när det inte finns något vatten i ledningarna. Vi har egen brunn trots att vi har kommunalt vatten i huset och får vi in en braskamin så klarar vi oss ett tag, men med -20 så skulle det snart bli kallt utan bergvärme och att gå ut och pumpa upp vatten mitt i vintern känns inte ett dugg lockande....trots att jag har en fin grå tröja och varma vantar :-)
      Varma kramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Det är bra, bylta på Dig bara! Värmeunderställ, mamelucker, långkalsonger och så termosar det behövs i denna istid!!!/Lilla gummann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mamelucker saknar jag! Hade i många år ett par i tunn smidig ullblandning som var såååå gosiga. Inte på något sätt snygga utan bara så där varma som behövdes då man ville vara fin i klänning och tunna strumpor trots att kylan bet :-)
      Många lager kläder behövs idag också!
      Lördagskram
      Birgitta

      Radera
  3. Hi,hi jag kan föreställa mig hur du ser ut på hundpromenaderna i denna kyla.
    Ibland när jag går efter vägen för att hämta posten brukar jag fundera vad de som kör förbi mig tänker. Kanske byfåne...!? Jag tar också gärna på mig massor av kläder.
    Tröjan och vantarna är jättefina med fåren och färger som ingen kan tröttna på!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det bra när man hellre håller sig varm än fryser sig halvt fördärvad bara för att man måste se snygg ut :-) Tänker på hur mycket jag frös då jag var yngre och envisades med att gå i tajta jeans, midjekort jacka och skor mitt i vintern bara för att det var viktigt att se snygg ut på ytan! Huuuuaaaa.....nä, kläder efter väder är det som gäller nu....även om jag ser ut som en michelingubbe :-)
      Varma kramar!
      Birgitta

      Radera