måndag 5 oktober 2015

Paus

Jag tycker om att planera och genomföra saker och många tror att jag alltid är igång med projekt av än det ena än det andra slaget, men det är bara en del av sanningen.
Jag kan också vara en riktig latmask.
Eller....jag är inte lat, jag måste bara vila och ladda batterierna för att kunna ta nya tag :-)
Jag märker själv när det är dags, och mina närmaste märker det definitivt. Det är bara att lyssna för när min energi börjar ta slut blir jag antingen tyst och sluten, eller irriterad, frustrerad, arg, sur och ledsen.
Förra veckan fanns alla symtom där och det var dags att sänka takten.
Då anpassar jag mig efter det och gör bara det som är mest nödvändigt, och knappt det, tills orken och lusten kommer tillbaka.
Maken har varit i Skåne och jobbat så vårt blivande badrumsprojekt står helt still.
Han gjorde en spång av en skåpdörr som vi kan gå på mellan sovrum och hall och den gamla kistan som ska in i gästrummet står här för......
......det går knappt att ta sig in i gästrummet!
Mycket av byggmaterialet, som tidigare stod i utrymmet som ska bli badrum, står nu i sovrummet och samsas med klädkorgar och dammsugare
....och saker som ska tas med till yngsta sonens lägenhet står i hallen
......samtidigt som saker har en förmåga att bara hamna i hörnen istället för att sorteras upp och ställas där det ska vara.....om det nu finns något sånt ställe.....och det finns det ju till vissa saker i alla fall även om inte alla utrymmen fungerar optimalt i vårt hus :-)
Tvättat har jag gjort, men den rena tvätten har inte kommit längre än till köket.
Hur diskbänken ser ut tänker jag INTE visa er, säger bara att den följer samma linje som de här bilderna :-)

Jag skulle kunna bli frustrerad över den här oredan, men jag väljer att sitta i favoritfåtöljen och läsa inredningstidningar, titta på vackra bilder och drömma om hur det skulle kunna se ut istället.
Jag går långpromenader i solen med lilla hunden, tittar på allt som fortfarande blommar i trädgården, träffar vänner och låter pizzerian laga vår kvällsmat och tar ett glas vin med maken.
Ingen renovering, ingen planering, inga uppbokade aktiviteter, bara lugn och ro.
Jag behöver det ibland.....för att orka vidare.
Det som blir gjort blir gjort och det som inte blir det är ingen katastrof om det finns kvar :-)

En fin måndag önskar jag er alla!
Kram
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Men så skönt o befriande att läsa detta inlägg!
    Jag lovar att vi är många många härute som känner igen sig o jag blir alldeles varm i hjärtat över dina oredigerade bilder
    You made my monday :)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha....and you made my tuesday Skorpan :-)
      Varma höstkramar till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Hihi, skönt att höra att du kan koppla ifrån ibland :) När jag var yngre hade jag jättesvårt att göra det, men nu kan jag ibland ha en jättedisk bakom ryggen, så sätter jag mig och syr en helt onödig Barbieklänning :D Jag menar, ska man göra allt det tråkiga innan man kan göra något kul eller avslappnande, ja, då hinner man aldrig med det, för det finns alltid tråkiga saker som bör göras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Just det där att hitta balansgången mellan det som ger energi och det som tar. Även om jag kan tycka det är jätteroligt när saker och ting blir gjorda omkring mig så måste jag också ibland respektera att jag behöver något annat än att fara omkring som en furie i en strävan efter att allt ska vara tipp topp och fixat omkring mig. Men.....idag ska jag faktiskt göra just sådana saker, bara för att jag har lust med det. När orken och lusten tryter har jag ett nytt inredningsmagasin som väntar på att bli läst. Det känns bra :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  3. Håller helt med Skorpan! Här finns en hög igenkänningsfaktor! Så blir det när energin varit på topp en tid, man måste få tanka och återhämta sig själv. Själv har jag haft en sådan tid efter alla utvecklingssamtal, huset är fortfarande i ett stort kaos och jag väljer vilka jag släpper in. Men, det kommer att ordna sig, när jag får lust.

    Kramar /Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta har nog ett hem i kaos emellanåt, men det visas kanske inte så ofta upp för allmänt beskådande :-) Det här inlägget gjorde jag med ett leende och det fick mig faktiskt att sätta igång med att röja så nu putsar och fejar jag mig genom rum för rum. Det blir städat och någorlunda i ordning, men jag vet ju att det inte brukar vara så länge. Med ett hus i ständig förvandling uppstår det oreda om och om igen, så är det bara.
      Allt gott till dig!
      Birgitta

      Radera