söndag 23 augusti 2015

Gröna bäddar

Vilka underbart vackra, varma, soliga dagar det har varit.....och fortfarande är.
Jag njuter av varenda dag!
Eftersom vi matar fåglarna med solrosfrön på vintern poppar det upp små solrosplantor lite här och där i trädgården.
De kraftigaste flyttar jag till vår odlingsdel där en del får stå kvar och mogna och en del blir "gåbortsbuketter" att ta med till vänner och bekanta. Klargula solrosor är ju  bara sååååå vackra!
Odlingsdelen såg ut så här förra året då jag nyss hade placerat ut pallkragar i en cirkel på sidan av växthuset
Nu ser det ut så här med höga solrosor vajandes över den lilla hängsälgen i sin rostiga tunna i mitten och prunkande pallkragar runt omkring.
Penséerna som rådjuren noppade av har börjat blomma igen i sin zinkhink och jag har plockat rabarber så jag nästan är less på det. 
Citronmelissen, som står närmast i bild, brer ut sig över rödbetorna
.......och persiljan är som en grön skog i sin pallkrage!
Den tog god tid på sig innan den började gro i våras, men sen exploderade den och är nu enormt fin och kraftig.
Vi kommer INTE att behöva köpa någon persilja i vinter och även om jag frikostigt har delat med mig av den frodiga grönskan till alla som besökt oss så är det ändå massor kvar! Får börja ta med en bukett persilja som "gåbortsblomma" när solrosorna är slut :-)
Vaxbönorna tog också lång tid på sig att gro och jag började nästan misströsta innan plantorna satte fart att växa. Nu plockar jag läckra gulvita vaxbönor flera gånger i veckan!
Portalen är helt färdig med alla delar på plats.
Klematisen "Summer snow" har växt så det knakat och blommar med massor av vita små blommor. Till och med den lilla rosplantan "New Dawn", som jag planterade där på höger sida i juli, blommar med vackra ljust rosa rosor. 
Jag ser framför mig hur de båda kommer att mötas i ljuv förening där uppe på krönet om ett antal år.

Fortfarande är det jobb kvar med gamla pargrindar som ska renoveras, målas och sättas fast där i öppningen, staket som ska upp runt om och så ska markytan jämnas till, täckas med markduk och täckbark. Vi får fortsätta med det nästa år för nu ska vi ägna oss åt andra projekt som jag ska berätta om i nästa inlägg :-)

Kram till er alla!
Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar