tisdag 31 mars 2015

Ett beslut

Jag är inte en person som kastar mig in i saker utan att tänka efter, men jag är heller inte en person som är rädd för att försöka.
Jag drivs ibland av en övertygelse som blir så stark att jag bara måste följa den!
När jag för snart 3 år sedan startade Butik Vitt och Brett hade jag ambitionen att skapa en kreativ butik med gammaldags atmosfär.
Jag ville blanda mitt eget hantverk av återvunnet material med noga utvalda inköpta saker och kuriosa.
Jag hade så många idéer jag längtade efter att få förverkliga!
Jag har haft 2 företag tidigare och vet att det inte bara är en dans på rosor att vara egen företagare så just den biten längtade jag egentligen inte alls efter, men om jag skulle få göra det jag verkligen ville göra var det enda vägen att gå.

Åren som gått har bjudit på mycket glädje, mycket kreativitet och många härliga möten.
En trogen kundkrets har hittat till butiken och det har också hela tiden kommit nya kunder som inspirerats och handlat.
Alla fina omdömen både jag och butiken fått har jag samlat i mitt inre och försökt ta fasta på då det varit lugnare perioder med för lite rörelse och för lite kundbesök i butiken, för såna perioder har också funnits! 
Jag vet att läget på butiken inte är det bästa.
Hallstahammar är en liten bruksort i skuggan av Västerås med dess stora shopping utbud, och butiken ligger i en källarlokal en tvärgata från centrum,
men när jag kom in där första gången kändes det som om det var precis den lokalen jag letat efter och hyran är rimlig.
Jag tänkte långsiktigt och även om ekonomin varit svajig har jag ändå trott på min idé och min butik.
Jag har jobbat på
......ända till förra sommaren då det hände saker som tvingade mig att börja fundera på om jag skulle fortsätta med butiken.
Jag åkte bergochdalbana både i tankar, känslor och humör.
Ena dagen upp
andra dagen ner.
Jag tappade kreativiteten, och hittade den igen.
Det tog en himla massa energi och jag var tvungen att komma fram till ett beslut.
Med 9 månaders uppsägningstid på butikens lokal behövde jag framförhållning
så jag sa upp kontraktet i september förra året och gav mig själv betänketid under månaderna jag hade framför mig.
November och december kom med massor av jobb, men jag fortsatte fundera.
Något hade börjat gro.
Något som funnits med mig länge, men som jag valt att inte fokusera på.
När jag gav mig tid till att lyssna i mitt inre märkte jag att jag längtade efter något helt annat än att tillverka, köpa och sälja saker.
Så en dag bestämde jag mig bara -
Jag är klar med Butik Vitt och Brett!
 Nu när jag tagit beslutet känns det så bra!
Jag har 3 månader på mig att tömma lokalen
senast sista juni ska jag stänga dörren för sista gången och lämna tillbaka nycklarna.
Många fina minnen tar jag med mig
men också ett litet pirr i magen inför framtiden :-)

Allt gott till er alla!
Kram
Birgitta













8 kommentarer:

  1. Modigt o spännande men samtidigt lite sorgligt, jag hade hoppats kunna besöka din butik i sommar men ser fram emot att läsa om dina framtidsplaner! Lycka til!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skorpan.....det skulle vara sååååå roligt att träffa dig! Nästan så jag skulle kunna fortsätta bara för att få hälsa dig välkommen till butiken :-) Ändå, om du har vägarna förbi vackra Strömsholm och har en liiiiiten stund över så hoppas jag du hör av dig! Eller så har jag min bror i Arvidsjaur och han tycker nog det är på tiden att vi åker norröver istället för att han ska fara söderut. Tycker mig ha läst "mellan raderna" att också du bor någonstans uppåt i vårt avlånga land.
      Mina framtidsplaner är än så länge bara planer, men jag ska berätta lite mer om min väg fram till idag och det hänger ihop med det :-)
      Ha en fin onsdag!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Jag säger som föregående skrivare, men spännande att se vad du kommer att göra i framtiden. Modigt av dej att ta detta stora beslut, men förstår att något annat står på lut!? Eller?

    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Jag vill alltid vara på väg TILL något, inte på väg FRÅN något. Det är mycket bättre att se fram emot något än att vara ledsen över att behöva lämna något man fortfarande vill vara kvar i. Jag var lite ledsen ända tills jag tog till mig min inre längtan och jag ska berätta mer om det framöver :-)
    Kram till dig!
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Ibland är det vål så att var sak har sin tid. Ibland är man helt enkelt färdig att gå vidare. Många fina saker ser jag på dina bilder. Synd att jag inte bor i närheten.
    Önskar dig lycka till med nya projekt och en skön påsk
    Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, allt har sin tid! Jag vet inte riktigt vad framtiden kommer att föra med sig, men jag ska försöka följa min längtan och se vart den tar mig. Om du hade bott i närheten hade jag gärna kikat in till dig för en pratstund och lite trädgårdsinspiration. Ska bli kul att se vad din odlingskreativitet skapar den här våren och sommaren :-)
      En härligt fin påsk önskar jag dig!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  5. Det var lite sorgligt att höra att din fina butik inte kommer att vara kvar, du har verkligen ett annorlunda utbud, men jag förstår dig ändå. Det är så tungjobbat på en såhär liten ort. Det är så svårt att få besökare, folk hasar iväg till sitt Lidl, ICA och Coop och tittar inte vad det finns för annat roligt. Jag ser ju det med mitt lilla loppis också, fast jag sätter billigare priser än det jag köpt sakerna för så kommer bara få besökare. Jag kommer nog inte heller att ha kvar det i framtiden, men jag kör väl på ett tag :) Jag hoppas att du har något annat roligt i tankarna för framtiden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anledningarna till att jag lägger ner butiken är ju flera. Ekonomin är en sak, de lugna perioderna med för få kundbesök en annan, men så är det också tungt att alltid jobba ensam. Även om jag älskar min butik är det alltid jag som måste ta alla beslut, alltid jag som måste ha motivation och ambition.
      Jag är en otålig person och genom åren har jag märkt att jag ofta tröttnar när tillvaron blir för förutsägbar. Det var därför jag bestämde mig redan från början att jag skulle ha butiken minst 3 år, att jag skulle ha tålamodet att ge den en ordentlig chans.
      Att marknadsföra butiken tycker jag har varit jättesvårt. Hur når man ut? Vad uppmärksammar människor? Där känner jag att jag kunde ha gjort mer, att jag varit lite "lat".
      Sen har jag börjat tänka väldigt mycket på livets värden på senare tid och med det också börjat värdera det jag gör på ett annat sätt än jag gjorde förut.
      Sammantaget säger allt det här mig att det är dags att göra något annat :-)
      Påskkram till dig!
      Birgitta

      Radera