fredag 17 oktober 2014

Sit down....Not!

En såååå charmig, men väldigt smutsig och lite risig, gammal soffa har fått följa med hem från vår Dalagård
Säkert är den tillverkad på gården och har så fina runda former
.....men....den håller inte att sitta på.
Pinnarna svajar betänkligt även om man sätter sig väääääldigt försiktigt och man är rädd för att fara rakt igenom och hamna på backen!
När vi var ute och åkte i somras, och passade på att njuta av allt fint i Gysinge byggnadsvårdsbutik, såg vi en nästan identisk nygjord soffa där. Samma runda former och faktiskt inte heller helt stabil att sätta sig i, kändes det som i alla fall.

Vi tänker renovera den fina gamla soffan så den verkligen blir bra att sätta sig i och den ska få stå här där vi tänker göra en ny uteplats i lärktrall.....fast jag säger inte vilket år just det ska ske :-) Förhoppningsvis nästa sommar, men vi har en risig husfasad och ett hustak med renoveringsbehov som prio ett nästa sommar så vi får se vad vi orkar och hinner.

Fredag....igen!
Helgkram till er alla!
Birgitta

6 kommentarer:

  1. Mysig fredag o helg önskar jag dig, vad gäller bänken så kan jag bara hålla med dig, min är lika "svajig":)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men varför är det så?! Vi funderar på att sätta dit sån där profilerad läkt som man kan sätta på husfasader. Den är lite stabilare men ger ändå ett smäckert intryck. Kanske vi gör den lite kortare också för mer stabilitet. I Gysinge hade de stolar i samma stil, såna skulle jag gärna vilja ha till!
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Underbar soffa, gillar de där där gamla runda formerna.
    Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera
  3. Soffan var fin! Kanske det skulle gå att förstärka den med en bräda/regel/med (eller vad det nu heter?), likadan som på sidorna på baksidan i mitten? Det är väl för att de smala pinnarna blir så långa utan något som bär upp under. Egentligen kanske det bara känns svajigt och håller ändå, men det kanske är dumt att chansa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maken och jag chansade.....därför är det en pinne i soffan som är avbruten :-), men vi tror det kommer att bli bra med lite kraftigare material i sitsen och kanske lite kortare längder. Alternativet är ju att göra en sån där svängd underdel till, men vet inte om det är så lätt. Vi får se vad det blir den dag vi kommer så långt att vi tar itu med den här soffan :-)
      Önskar dig en fin tisdag!
      Birgitta

      Radera
  4. Ja det gäller att inte sätta sig i mitten!
    Även om det kommer att ta tid så är den fina soffan helt klart värd en renovering. Den svängda formen är så fin liksom gavlarna som här är ännu finare än de jag sett.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera