tisdag 2 september 2014

Upp och ner

Får jag presentera "Rocky uppochner" :-)
Vår charmiga taxherre blev ju magsjuk för en månad sedan och vi trodde att han bara hade fått i sig något olämpligt (han äter faktiskt en hel massa äckliga saker om han kommer åt)....men det var lite värre än så.
Vad som utlöste det hela är det ingen som vet, men det vi trodde var en vanlig sommarmagsjuka utvecklade sig till en riktigt eländig inflammation i både tjock och blindtarm med blodiga kräkningar och blodiga diarréer. Han ville varken äta eller dricka utan låg mest hopkurad på golvet och det skar i hjärtat att se honom så dålig!
Vi fick en akuttid på Strömsholms djursjukhus där de röntgade och kollade magen med ultraljud, satte in antibiotika, dropp och behöll honom för observation över natten.
När vi hämtade honom dagen efter var han inte direkt piggare, men vi visste ju då vad han drabbats av i alla fall. Ett helt A4 ark med instruktioner om mediciner, mat och vatten fick vi med oss tillsammans med en väldigt moloken liten jycke.

Han matades med 5 sorters mediciner, skonkost på burk, laktosfri keso och en dos med vatten som skulle sprutas in i munnen varannan timme....i 10 dagar....ett heltidsjobb!
Sen har det gått upp och ner som den värsta bergodalbana med dagar då han mått bättre, ätit och varit gladare för att om igen få diarréer, kräkningar och börja matvägra. Riktigt jobbigt har det varit!

Vår Rocky som annars alltid är pigg och glad, vill vara med mitt upp i smeten och kommer omedelbums när något vankas i köket har inte alls varit sitt vanliga glada jag....inte förrän nu.
Så här ligger han inte då han mår dåligt, bara då han är riktigt tillfreds med livet.........Rocky uppochner :-)

Nu verkar magen vara stabil igen och vi börjar sakta återgå till att blanda i av hans vanliga foder i skonmaten. Han behöver inga mediciner längre, men vi fortsätter med keso för det verkligen älskar han. Vad gör man inte för att en sån gosig krabat ska studsa och hoppa omkring för att få ner sin matskål på golvet så han kan börja äta?! Det är såååå roligt att se!!!!
Nu skulle all raggig päls behöva ryckas bort så han blir mjuk och len att klappa på. Sen ska han börja konditionstränas för det närmar sig den bästa tiden för husse och hund....rådjursjakt säsongen. Men det gäller att vara lyhörd för det lilla charmtrollet så hans mage inte stressas. En sån här resa vill vi inte ha igen!!!

3 kommentarer:

  1. Men usch då, stackarn, så dålig! Man verkligen lider med djur när de inte mår bra, de kan liksom inte tala om vad som inte är bra. Skönt att han mår bättre :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är just den där maktlösheten som känns! Att se de där ledsna bruna ögonen titta på en utan att man kan hjälpa på annat sätt än att hoppas att antibiotikan tar bort bakterierna, smärtstillande tar bort smärtan, syrareducerande mediciner skyddar magsäcken, bulkmedel stoppar diarréerna och skonkosten ger energi tillbaka till en liten hundkropp utan riktig ork. Nu verkar det som om allt det där fungerat och sakta har vi fått tillbaka vårt energiknippe till taxherre :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Men lilla Rocky...hoppas han är helt återställd nu och kanske fått vara ute i skogen med husse.
    Ja man gör allt man kan och jag kan bara tänka mig hur ni hade det under de tio dagarna!
    Hundar på ryggläge är en fröjd att se och då vet man att de mår bra. Och en puss sitter också fint!

    Nospuss från mig
    Cia

    SvaraRadera