onsdag 17 september 2014

Rostiga spiraler

Cia, med bloggen G:a affären, tycker att vår Dalagård verkar vara en riktig guldgruva och det är den! Fast det beror ju också på VAD man tycker är en guldgruva :-)

Det finns inga saker av större ekonomiskt värde på vår gård, men jag som älskar gamla bruksföremål har verkligen fått mitt lystmäte under de 6 år det tagit mig att gå igenom allt som finns där.....och min kreativitet har blommat som aldrig förr!
Som när jag hittade en stor gammal spiralstomme som legat ute i årtionden och var full med rostiga spiraler som jag tog tillvara på
Jag började med att placera en stor pinjekotte i dem då en vän och jag åkte på julmarknader och sålde eget återvinningshantverk för 3 år sedan
Sen tillverkade jag bollar av trikåtrasor som jag dekorerade med små fjärilar ur en gardinbård
Hittade också klotljus som passade precis i spiralens topp. En vacker fågel, och en ormhasselkvist, fick göra ljuset sällskap
Den sista skapelsen fick ett bo av ihop snodda hängbjörkskvistar och ett styrolit ägg täckt med fjädrar
Jag har under åren sålt av alla modellerna i min lilla butik och de rostiga spiralerna börjar ta slut.....men....i somras hittade jag en till spiralstomme som var gömd i mossan bakom ett uthus på vår gård! Kanske en väldigt udda grej att bli så jätteglad över, men glad blev jag!
Igår klippte jag loss alla spiraler som fortfarande var hela så nu har jag så jag klarar mig ett tag till.
Visst är vår gård en guldgruva! :-)

3 kommentarer:

  1. Så sant så sant, jag känner en som satt liknande spiraler utomhus i sin trädgård:) Skrot för den ene - guld för den andre!
    Skorpan - en annan skrotälskare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min mamma kallar mig för skrotsamlare, och hon har många gånger skrattat åt min entusiasm över hittade skrot saker när hon och jag jobbat tillsammans på vår Dalagård. En gång när vi skulle gräva ner en brudspirea som jag fått satte vi spaden rakt ner i ett hål med massor av nertippade saker....porslinsdetaljer från elledningar, gamla blå glasflaskor, en blåvit Gustavsbergskruka, en gammal järnspis, rostiga plåtar. Oj, det var rena rama julafton och då var till och med hon entusiastisk :-D
      Ha en fin torsdag!
      Birgitta

      Radera
  2. Du är härlig du som uppskattar det kanske inte andra ser! Och visst tycks er Dalagård vara en guldgruva, både inne och ute! Vilka härliga skapelser du gjort med spiralerna, förstår din lycka att hitta ännu en stomme.
    En gång när jag jobbade på en byskola i Härjedalen lekte vi kurragömma i skogen. Så fick jag höra ett illvrål och blev förstås rädd att det hänt något hemskt med en av eleverna. En pojke hade legat gömd, pillat i mossen och fått fram en massa prismor från en kristallkrona! Gissa o han var överlycklig över sin skatt!
    Jag fick två till örhängen och han hade sedan resten i bänken, jag såg honom ofta kika in på dem. Många gånger har jag undrat hur de kunde hamna i skogen och om pojken har dem kvar.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera