tisdag 30 september 2014

Man tager vad man haver

Jag försöker alltid hitta nya användningsområden för saker vi redan har istället för att köpa nytt och när vi nu hade en gammal hög paneldörr till övers skissade jag på en förvaringshylla till makens alla jaktpryttlar och jaktkläder. Det finns en nisch i tvättstugan som är perfekt för en sån!

Vi tog oss tid att bygga den innan vi började riva hallen. Då har i alla fall maken sina jakt saker lättåtkomliga på ett och samma ställe och så slipper vi ha alla de sakerna i den allmänna röran som nu råder i vardagsrummet :-)
Den gamla dörren är gjord av spåntade brädor och var tidigare målad i en brungråbeige färg. Jag bara tvättade av den med målarsoda och ruggade upp ytan innan jag målade den svart.
Gamla dubbelkrokar, väggkrokar, hyllplan och konsoler vi hade liggandes kom också till användning
Hyllplanen tillverkades av brunbetsade furu skivor som vi hade byggt en tv bänk av i vårt förra hus. De målades med samma svarta färg, fick konsoler fastsatta och fästes mot dörrens tvär stag

....ett hyllplan upptill och ett nertill
Den svarta förvaringspanelen matchar nu det svart/vit rutiga golvet vi har i tvättstugan och sväljer lätt de kläder och saker som ska användas.
Några korgar för handskar och kepsar hamnade högst upp på hyllan. Jackor och tröjor hängdes på galgar och byxorna får hänga på väggkrokarna
Det nedre hyllplanets djup måttade vi så kängorna precis skulle få plats och det är perfekt att inget behöver stå på golvet. Lätt att städa!
Tyvärr ser man nu inte så mycket av den fina stommen, men det känns himla skönt att maken har fått praktisk och lättåtkomlig förvaring för sina jakt saker och himla skönt att slippa ha alla de här sakerna i hallen sen när den blir klar :-)

Varma kramar
Birgitta


5 kommentarer:

  1. Ursnyggt! Man tager vad man haver gäller inte bara mat och Kajsa Warg:) Du är ett föredöme med stilsäker smak, love it!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många gånger har jag önskat att jag bara kunnat åka och köpa något färdigt, bara att sätta upp, men varje gång vi tillverkat någon sån här återvinningsgrej konstaterar jag att det här är mycket roligare! På något sätt känns det bra inombords att återvinna, göra en egen design och så kan man måttanpassa och få det precis som man vill ha....och himla roligt är det att få en sån här positiv respons! TACK Skorpan :-)

      Radera
  2. Visst är det bra när man kan knåpa ihop något bra av det som finns hemma! Roligare, perfekta mått, bättre för plånbok och miljö och snyggt blev det! Perfekt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja!....och för er som läser den här kommentaren kan jag tala om att den här tjejen (med bloggen Loppis Entusiasten som finns i min blogglista) själv är en mästare på skapande återvinning! :-)
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Perfekt och snyggt! Visst är det en helt annan känsla att komma på en idé och sedan få tillverka den än att köpa färdigt. Och så mycket mer personligt!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera