lördag 20 september 2014

Humor?

Jag måste få visa er den mest udda sak jag hittat på vår Dalagård även om jag gör det med viss tveksamhet
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här saken, men den säger lite om den personlighet som en gång i tiden bott på gården och säkert varit ägare till den.
Mannen dog i mitten på 1970-talet men räknas fortfarande som en av bygdens "original" med en sarkastisk humor som lämnat många berättelser efter sig.
Jag kan tänka mig att det här var hans typ av humor
När jag hittade den bland alla saker i ett uthus tänkte jag "Vad sjutton är det här?!" "Cigarrfodral af Negerhud!!!!!"
Drar man isär den hittar man en till text
"få ej tillverkas!"
Vad säger man?! Humor....eller inte?!
Men som sagt, det säger en del om den där mannens humor och jag kan tänka mig att han riktigt kluckade av skratt när han fick, eller själv köpte, den här.
Fodralet har fortfarande en svag doft av tobak och är dekorerat med metallband som håller ihop delarna i botten. De har med tiden rostat ordentligt och är väldigt sköra, man får dra isär delarna med stor försiktighet
Kanske man borde slänga fodralet direkt i sopen, men på något sätt talar den om att tider har förändrats, för jag kan aldrig tänka mig att det finns något liknande att köpa idag!

Ta vara på dagen!
Kram
Birgitta

4 kommentarer:

  1. Ojsan:) Nej släng för all del inte detta "tidsdokument". Du kommer väl ihåg borden från 40-talet föreställande en mörk man med utsträckt fat? Betjänt skulle det föreställa men kallades ofta för negerbord...för att inte tala om "negerbollar"..
    Men var ska man egentligen dra gränsen för det smaklösa? Finska pinnar?
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fniss....finska pinnar är inte smaklösa....de är goda :-)
      De där betjänterna tror jag inte att jag någonsin sett i verkligheten, men jag vet vad du menar så säkert har jag sett dem på bild. Cigarrfodralet får nog stanna hos mig, som ett minne från tider som varit!
      Kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  2. Man kan nog kalla det ett smaklöst skämt, nästan bisarrt, säkert har han lurat många som fått stora ögon med den texten :)

    SvaraRadera
  3. Och här sitter jag och fnissar....! Så klart att även humor utvecklas och det känns inte alls rumsrent idag. Men det är mycket historia bakom den prylen. Så bra att du behåller den!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera