tisdag 26 augusti 2014

Höstfärger

Efter den här fantastiska sommaren känns det helt ok för mig att välkomna hösten nu när vi är inne i de sista dagarna av augusti.
Vissa år har jag känt ångesten lura bakom hörnet när kvällarna blivit mörkare, nätterna kyligare och dagarna grå och regniga. Då har jag fortfarande längtat efter solljus och värme, längtat efter en sommar som inte blev som jag velat ha den. Så känner jag det inte i år.
Det ska bli mysigt att fixa trädgården färdig för vintervilan, smycka verandan med naturens material, kura inne med filt, te och tända ljus
....eller ha det som igår då vi gjorde måndagen till en fest!
Vi städade huset, tände lampor och ljus, lagade god mat, dukade fint och korkade upp en flaska vin.
Vänner kom på besök och delade en härlig kväll med oss. De hade med sig vin, en bok för höstens mysstunder i bästa läsfåtöljen och de här urgulliga små dekorationspumporna som fick samsas med rönnbären jag placerat ut som bordssmyckning
Såna tillfällen är guld värda! Gemenskap utan krav, utan stress. Tillfällen då allt bara faller på plats och det känns gott att vara.
Vårt hem är långt ifrån färdig renoverat, det är inte stylat eller i ordning. Ändå är det många som tycker att det är ett så mysigt hus, ett snällt och vänligt hus, ett lugnt hus.
Kan hus ha en själ? Kan det präglas av tiden som gått, av människor som bott där, av platsen det står på?
Jag tror det och jag känner precis samma sak.
Det finns inget rum, ingen vrå jag undviker. Det finns inget som känns tungt eller omöjligt (annat än då jag själv är i obalans, men det är ju inte husets fel :-)).....och jag delar gärna alla årstidernas väderväxlingar med vårt fina lilla röda hus.
På något sätt finner jag ro och kan glädjas åt det vi har just idag, just nu och det känns så himla härligt!!

3 kommentarer:

  1. Jag gläds med dig! Javisst har hus en "själ" och när rätt människor flyttar in så förstärks såväl värme som kärlek i huset:) Ha en underbar höst!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar också dig Skorpan fina dagar och allt gott på livets stig :-)

      Radera
  2. Det verkar som om både du och huset trivs nu, ni har hittat varandra. Och visst har ett hus en själ!
    I det här huset sitter det i väggarna med många besök, det är ju en gammal lanthandel. Ibland kan det bli för mycket för mig men så är det bara. Det är inte jag som är magneten, det är nog huset.
    De där med vänner utan krav känns bra, en trygghet att få vara sig själv och gärna öppna sitt hem för härlig samvaro.

    Önskar dig en fin helg!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera