onsdag 23 juli 2014

Anna manna stejkepanna :-)

Ibland har jag bara sådär hux flux blivit samlare på någon udda sak som jag inte alls hade tänkt börja samla på. Den här gången är det....stekpannor!
När jag hittar många saker av samma sort börjar jag lägga märke till dem på ett annat sätt än jag gjorde tidigare och det har jag gjort med alla dessa stekpannor.
Jag vet inte hur många olika sorters stekpannor och plättlaggar jag har hittat i byggnaderna på vår Dalagård, men det är ett gäng.
Stekpannan på bilden är däremot inte från vår Dalagård utan den följde med vårt husköp.
Kan tala om att det INTE är någon liiiiten panna. Nä, den är jättestor och jättetung!!
För att ni ska förstå hur stor den är så la jag i en annan stekpanna som också lämnades kvar i huset. Den är normalstor!
Jag vet faktiskt att den här stora stekpannan har tillhört sonen i familjen som bodde i huset före oss. Han var född på 40-talet och utbildade sig till kock. Tydligen behövdes det rejäla doningar när han lagade mat :-)
Jag kommer inte att steka någon pyttipanna i den, men spara den ska jag. Kanske kan den få agera underlag till några kryddplantor i växthuset
Den kommer helt klart att platsa bland vedlårar, trätunnor, zinkhinkar och baljor och den kommer inte att känna sig ensam för jag har tagit hem flera av stekpannorna från vår Dalagård. De är jättefina att använda som blomfat!

Sommarkramar till er alla goa som tittar in här :-)
Birgitta

1 kommentar:

  1. Precis så är det! Ögonen har fått en mall och fastnar omedelbart när något passar in på den. Så var det med mina dockor, de dök upp på de mest märkliga ställen. Nu måste jag blunda om jag förnimmer någon.
    Förstår genom det extra handtaget att stekpannan är både stor och tung, kul ändå med dessa pannor!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera