fredag 13 juni 2014

Lampor

Kan inte påstå att det går fort med vår renovering inomhus....men det har ju kommit upp en växthusstomme ute och när det är fint väder är jag hellre ute i trädgården än står inne med hammare, skruvmejsel, såg eller pensel :-)

Vi har fått upp lampor ovanför köksbordet i alla fall
....och så ser ni en skymt av den grå panelen bakom den vita skänken.
Det fattas fortfarande taklister och vi har konstaterat redan under tidigare renoveringar att det är en sak att göra alla stora saker, det som är tråkigast är allt de där småduttet som ska till innan man är helt klar. Det borde ju vara det roligaste, att få allt helt klart, men orken tar liksom slut innan vi hunnit över mållinjen. Fast vi brukar bli klara även om det tar tid :-)

Vi har en takhöjd på 250 och lamporna har en väldigt fin textil sladd, men den är inte så lång. Jag var orolig för att lamporna skulle hamna för högt upp. Nu är de nerhissade så långt det går och jag skulle kunna tänkt mig att få ner dem en liten bit till, men vi känner oss för så här så länge.

Lamporna kommer från min egen lilla butik och jag valde mellan de här och en annan lite tuffare zinkgrå lampa som jag också har i butiken. Både maken och jag tyckte att de här smälte in bäst i köket så då blev det så.

Tycker om de högblanka fästena, textilsladden och att takkuporna också är av vit metall och inte ful plast som gulnar med åren. Sen blev det också snyggt att ha två lampor och inte bara en
Måste visa er den helt enormt vackra phalanopsis orkidé som står i köksfönstret mellan vippjasminerna. Ser ni den rosalila färgen längst till vänster? Jag som älskar vita blommor har utan knussel tagit även den här till mitt hjärta och den har blommat om och om igen under de 3 år jag haft den
Stängeln är så tung så den har lagt sig till ro på mina fjäderägg som ligger på fönsterbrädan :-)
Det kommer dessutom en förgrening till med stora fina blomknoppar under den här så jag måste stötta upp den på något sätt så blommorna har plats att slå ut
Jag var lite orolig för hur mina växter skulle klara sig i det här huset. De trivdes väldigt bra i vårt förra hus, men for illa under hösten och förvintern då de stod hopträngda utan tillräckligt med ljus, värme eller vatten. Sen osade elementvärmen på dem under vintern och jag vattnade och vattnade, men de har klarat sig bra och allting som brukar blomma blommar nu eller har blommat. Det är så fint!


Fredag...igen!
Dagarna går så fort!
Fredagskram till er alla som kikar in här <3
Birgitta






3 kommentarer:

  1. Nu såg man kökstapeterna riktigt bra, de är verkligen snygga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker jättemycket om tapeterna och köket är precis så där mysigt och ombonat som jag vill ha det. Vi ska köpa bänk och vitrinskåpsbelysning och så ska jag sy gardiner av vackra handbroderade överlakan som jag hittade på loppis för billig penning. Hade turen att hitta två likadana så jag ska sy knytkappor till båda fönsterna. Kanske jag också sätter dit tunna långa längder vid köksbordet så man slipper se de där rören, men då ska de sitta så långt ut att de inte skymmer det härliga ljuset!
      Ha en fin midsommar!
      Birgitta

      Radera
  2. Ja jag gillar dina lampor och det gör sig bättre med två! Vilket mysigt kök som växer fram och tapeten tycker jag bara mer och mer om. Åhh ja, det där med lister känner jag så väl igen, men de ska ju sättas upp sist av allt...
    Din orkidé är så söt med pudrigt rosa färg. Vi har en orkidé på jobbet som jag försöker hålla vid liv, de är ju dyra också de rackarna!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera