tisdag 1 april 2014

Ledbruten

Tapeterna till köket är utvalda och beställda och jag har målat taket
Att jag dessutom har krattat, tuktat, rensat och planterat ute gör att kroppen känns en aning ledbruten idag :-)

Måla tak ståendes på en stege med armen över huvudet och huvudet bakåtböjt är ingen höjdare för axlar och nacke och för att få det snyggt i de där skarvarna så funkade det inte att sätta skaft på rollern
Jag fick i alla fall en ofrivillig paus eftersom färgen tog slut när jag hade en och en halv ruta kvar att slutmåla. Kastade mig i bilen och körde till Västerås för att införskaffa ytterligare en hink med takfärg, för jag ville hemskt gärna bli klar med det här jobbet och klar blev jag
Här har jag nyss målat den sista biten som syns i nederkanten och nu när taket är torrt är det så vitt och fint!

Innan tapetsering måste jag måla alla synliga rör som nu är gulvita, mörkgröna och ljusbruna och helst ska de lister och foder som inte går att ta bort vara målade också så jag inte behöver dutta med sådant sen.
Tur att solen skiner och att jag är ledig på förmiddagarna för vi har ingen belysning i köket efter att vi drog ner alla gamla blyledningar. Måste höra om det finns någon elektriker i vår närhet som har tid att hjälpa oss med ny el när vi har fått tapeterna på plats.
Ett litet steg i taget så kanske vi snart har ett färdigt kök :-)

4 kommentarer:

  1. Var rädd om din nacke! Du imponerar, jag gissar att du jobbar 25 timmar om dygnet! Snyggt blir det!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nädå Skorpan, mitt dygn har bara 24 timmar, precis som för alla andra, och i perioder är jag en riktig latmask. Har lärt känna mig själv ganska bra genom åren och vet att vara rädd om mig så jag inte dammar rätt in i den där berömda "väggen":-)
      Vårkram!
      Birgitta

      Radera
  2. Det där med att måla tak, vet jag hur det är, usch, man blir helt paj i nacke och axlar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vissa jobb är bara roliga när de är färdiga, men jag klarade faktiskt både axlar och nacke riktigt bra. Berodde nog mycket på att taket inte är så stort och så fick jag ju som sagt var en ofrivillig paus :-)
      Ha en bra dag i regnrusket!
      Birgitta

      Radera