torsdag 20 mars 2014

"Shiny"

Värdelöst att ta kort i det här grådunklet som är idag, men jag vill ändå visa er hur det blev i köket när de sista bänkskivorna kom på plats.
Börjar i hörnet som är precis rakt fram då man kliver in i vårt kök.
Jag har diskbänken precis bakom mig när jag fotar det här och dörröppningen till höger om den
Maken monterade en täcklist vid micron så gluggen som var där förut försvann och så kom det upp öppna hyllor på högersidan så hörnet fick lite bättre symmetri
 Mitt i den här delen finns det där fönstret som ställde till det när vi skulle sätta fast skåpstommarna. Det är ett mellanrum mellan vägg och karm precis just där, men maken ordnade det så nu sitter skåpen fast :-)
När vi tittar ut genom fönstret ser vi vem som kommer på besök för vår entré är där utanför med en liten veranda som förlängning
Kyl och frys bildar den sista delen och här ser ni var man kommer in i köket från hallen
Det känns sååååå lyxigt att ha en avställningsyta!!! och jag gillar verkligen de här högblanka bänkskivorna som ser ut som grå/svart granit
Jättelätta att hålla rena och väldigt tåliga. Jag vet det, för vi hade likadana bänkskivor i vårt förra hus, fast då i ett melerat brun/grå/svart mönster.
Vi hade haft dem i 10 år då vi sålde huset och visst fanns det repor, men när man putsade upp dem alldeles glänsande var det absolut inte de tunna små reporna man såg!

Nu ska det upp gips på väggarna. Sedan funderar vi på att tapetsera och sätta glas över tapeten vid diskbänken och i mellanrummet mellan över och underdel här.
Har kikat lite på tapeter och har en ganska klar bild över vad det är jag letar efter, men jag får åka till stan en dag när det inte är så mycket folk i farten så jag kan få hjälp. Det finns ju liksom inte bara EN eller TVÅ tapetleverantörer utan MASSOR!

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Så kul att höra! Våndas över tapetval, kakel eller inte kakel, nyans på färg till golvet, socklar och foder. Vill att det ska "hända" något i färger och mönster, men det ska ändå vara lugnt. Svårt!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Gamla hus kan verkligen överraska när det gäller reglar och annat, jag vet för när jag sågade upp för ett dörrhål hamnade det lite fel. Det är fortfarande fel!
    Så fint med bänkskivorna och de är blanka som speglar. Och så ser jag den häftiga plåttuppen!
    Bara tanken att välja tapeter får mig också att bli velig, det finns så mycket fint!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera