fredag 14 februari 2014

Alla hjärtans Dag

En speciell dag idag...Alla hjärtans Dag
I butiken har jag dukat upp ett bord med allt från kärleksbubbel till röda (konstgjorda) rosor för att uppmärksamma den här dagen
....ändå känner jag mig lite kluven.
Det är jättefint att vi har en dag då vi uppmanas att tänka lite extra på varandra, men hur gör vi det?
I nästan 15 år har jag jobbat inom blomsterhandel och vet inte hur många gånger jag har hört köande män med röda rosor i handen säga till varandra -"Jaha, så du är också här" -"Ja, fan vågar ju inget annat. Då får man ju en sur kärring hela kvällen!"
Nu vet jag ju att det bara kan vara en jargong så där "grabbar" emellan, men i alla fall!
Inte ska väl den här dagen kännas som ett tvång?!
....och inte ska väl någon behöva bli ledsen, arg eller sur för att de inte får blommor eller presenter just den här dagen!
Visst kan det väl värma precis lika mycket, eller mer, att få en varm, från hjärtat kommen, kram?...att någon säger "Jag älskar dig" och verkligen menar det? Att någon, eller att man tillsammans, lagar lite extra god mat till kvällen? Att man är tillsammans i trygghet, i respekt....Att man verkligen älskar och blir älskad?
Det önskar jag mig av den här dagen!
Sen är det ju aldrig fel att krydda det med en blomma eller en liten gåva om man vill det :-)
 
Mellan alla ord har jag bjudit på en massa hjärtan från Butik Vitt och Brett.
Yngsta sonen har konstaterat att det finns många olika sorters hjärtan här och jag kan förstå vad han menar. Det här var väl kanske hälften :-)

Ha nu en riktigt fin Alla hjärtans Dag oavsett om ni väljer att fira den eller inte, men glöm aldrig att en varm kram kan göra stor skillnad för oss alla och då inte bara idag, utan alla dagar!
KRAAAAAM :-)
Birgitta

1 kommentar:

  1. Lite intressant att få höra om grabbarnas kommentarer. Och jag håller med dig, kärlek och omtanke får gärna finnas där utan tvång.

    Varm kram till dig vännen
    Cia

    SvaraRadera