fredag 24 januari 2014

Tröööögt

Ibland tappar jag tålamodet totalt och undrar varför i hela friden det måste vara så krångligt!!

Vi pinnar på med vårt köksbygge och har fixat ihop hela den sista undre raden med skåpstommar och det gick bra. Vi börjar känna oss som värsta händiga IKEA köksmonterare :-)....men jag undrar om det finns en enda rak vägg i vårt hus. I köket är det definitivt inte rakt och jag vill inte ha en skåprad som ser ut som en mask man nyss trätt på kroken!
Dessutom ska de här stommarna fästas med speciella metallbleck uppe i hörnen och på mitten av skåpraden är det ett fönster. Tror ni inte att det är en glipa mellan fönsterkarmen och väggen PRECIS där de här blecken ska fästas. Alltså....bara luft just där!

Nä...då är det roligare att packa upp kartonger som innehåller alla mina favorit saker istället. Även om jag inte kan pynta och pyssla som jag skulle vilja så får det ändå det där frustrerade korta tålamodet att flyga sin kos för ett tag.
Den här kransen hittade jag för många år sedan i en av mina favoritbutiker som tyvärr inte finns kvar längre.
Den hängde så fint på en vit plankvägg och jag föll som en fura :-)
Den var inte billig och min budget för "onödiga saker" var väldigt liten så det var inte bara att plocka ner den och gå till kassan och betala.

Jag gick i butiken länge och kom hela tiden tillbaka till väggen med kransen. Funderade och funderade tills jag kom på att det faktiskt inte var långt kvar till min födelsedag. Jag ringde min mamma och frågade om hon ville ha ett presenttips och det tog hon tacksamt emot. Sen visste jag ju inte om kransen skulle finnas kvar, för butikens säljare sa att det var den sista de hade, och jag visste ju inte om min mamma verkligen skulle köpa den.

Gissa om jag blev glad när jag packade upp det sååå vackert inslagna paketet och fick precis den där kransen!
Vissa saker betyder mer för mig än andra och kransen kommer att hitta sin plats i vårt hus för den är inte svårplacerad och jag tycker fortfarande så mycket om den. På något sätt är den inte bara en sak utan också en känsla som får mig att le och sådant vill jag gärna omge mig med!

3 kommentarer:

  1. Tänk så bra det är när man får något man verkligen önskar sig!
    För något år sedan gjorde jag en "fuling" när jag skulle fylla år. Jag hade sett en så superfin "skytten" (mitt stjärntecken) på Cervera för över 1500:- från Royal Copenhagen. jag sade till alla som frågade mig vad jag önskade mig att jag ville ha den, annars ville jag inte ha något alls. Alla släktingar skramlade så snällt ihop till denna figurin :) Idag har vi alla 3 stjärntecken i familjen i samma serie på grund av att det varit rea och utförsäljning, och jag älskar dessa figuriner och ångrar inte alls att jag önskade bara den :)
    Jag tycker inte att du har kort tålamod, ni har fått stått ut med mycket, ett riktigt gott tålamod tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för orden om tålamod Helena! Med dina ord känns det plötsligt helt ok med det vi har gjort och jag inser att vi gör så gott vi kan i det som är och vad mer kan man begära?! :-)
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Men det är så det ska vara när man gärna vill ha något och får längta lite. Jag förstår fullkomligt din känsla när jag ser den kransen, den är så fin! Och nu har den en alldeles speciell känsla och minne för dig! Vackert!
    Att renovera ett gammalt hus är inte alltid rätt, jag känner till de där hålrummen....!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera