fredag 31 januari 2014

Rosa

I måndags när jag var ledig åkte jag till Västerås och njöt av en heldag på stan.
Det är så sällan jag ger mig tid till att bara gå och strosa så där i godan ro, men jag behövde verkligen fylla på med ny inspiration och entusiasm.
Det är ju fortfarande i skarven mellan vinter och vårsaker i affärerna, men jag drogs till allt som var i härligt rosa och gröna toner och kom hem med "kli i fingrarna".

Därför var det så bra att det kom en hel pall med efterlängtade varor till butiken igår! Även om snön yr runt knutarna kan jag ha vår i butiken :-)

Det vita gamla fällbordet dukades med dukar lager på lager och så på med vårfräscha saker
Den här rosa tonen är en klar favorit
Jag tänker mig ett helt fat fyllt med vacker färsk frukt, en ljuvligt rosa Hortensia som jag såg hos blomstergrossisten och så de här rosa ljusen på ett nysilverfat. Mmmmmm :-)
Det kan jag ju faktiskt fixa med hemma även om det råder kaos för övrigt. En liten oas av färg vid matbordet i köket vore inte alls dumt!
Nu har jag lite större förhoppning om att det ska hända något på renoveringsfronten hemma för jaktsäsongen på rådjur är över för maken och taxen. Kanske kommer det att letas rätt på verktygen igen så vi kan hjälpas åt med att få upp de sista skåpen i köket. Det skulle kännas såååå skönt att kunna plocka in alla kökssaker och förhoppningsvis hitta det man behöver till matlagning och dukning!

ROSA KRAMAR TILL ER ALLA :-)
Birgitta

3 kommentarer:

  1. Men åhhh så fint och jag får vårkänslor! Tänk att rosa är vår för mig liksom limegrönt. Önskar så att det var närmre till dig så att jag fick göra som du i Västerås och komma hem med "kli i fingrarna", ett uttryck som jag precis förstår och gillar.

    Varm kram till dig vännen
    Cia

    SvaraRadera
  2. Ja rosa är också min vårfavorit:) Nu har jag rosa tulpaner i en gammal lite skamfilad vit tillbringare på köksbordet och några små ljuskoppar i rosa som jag fyndade på blomsterlandet. Liiiite vårkänsla blev det allt!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köper tulpaner varje fredag och placerar dem tillsammans med några rankor murgröna i en bullig glasvas på vårt köksbord. Min absoluta favorit är en dubbel ljust rosa tulpan, men den finns aldrig i vanliga 10 pack där jag är och handlar så för det mesta har jag valt en ljust lila sort, en mörkare lila, rosa eller vita. Skulle jag ha varit lite "lyxig" hade jag gärna blandat alla de färgerna och haft en stooor bukett med vår :)
      Ha en fin söndagskväll Skorpan!
      Birgitta

      Radera