tisdag 21 januari 2014

Hemlighuset :-)

Lite tråkigt är det när man inte kan göra något helt färdigt utan först och främst måste prioritera att få saker och ting funktionsdugliga i vårt hus.
När det fungerar någorlunda i ett utrymme får vi hasta vidare till nästa projekt. Även om vi säkert en dag kommer till att kunna göra rummen helt klara ett efter ett så skulle jag inte ha ett dugg att blogga om i fall jag skulle vänta tills dess :-)
Så idag tänkte jag bjuda in er till det här yttepyttelilla rummet som ligger under trappan i hallen även om det inte är helt klart.

Dörren är i det skick den var när vi köpte huset, men vi har tagit bort en dörrkarm in till vardagsrummet därför är tapeten riven på sidan och så ser ni hur fint vi har inrett hallen med allehanda kartonger som innehåller köksstommar, luckor och hyllplan från det där stora varuhuset med en blågul logga :-)
Så vrider vi om den fina gamla nyckeln
Varsågod och kika in, men är du över 180 cm lång får du akta huvudet!
Hela det här minitoautrymmet (för det är precis vad det är) var från början inklätt med självhäftande plast och när vi tog bort den följde det mesta av den underliggande gulbeiga färgen med.
Någon dag när jag orkar och har tid måste jag skrapa bort de sista färgresterna från snickerierna och sedan putsa för att få bort kletet från limmet som sitter överallt.
Dörrens utseende gillar jag även med de här färgskiftningarna, men jag tror inte att vi ska ha det riktigt så "shabby chic" när vi är klara :-)

Nu borde jag ha haft en bild på hur det såg ut här tidigare, men de bilderna har jag tyvärr inte på den här datorn. Lovar att jag ska göra en kavalkad med före och efter bilder senare för sånt tycker jag själv är väldigt roligt att se.

Så här ser det i alla fall ut sedan vi rivit ut den gamla inredningen, golvet och väggmaterialen och sedan rörmokaren dragit helt nya rör, snickaren lagt nytt golv och gipsat väggarna, mattläggaren fixat ny matta på golvet och jag har målat väggarna. Även här måste jag så småningom befria trappans undersida och kanter från limrester för att kunna måla det sista
Spegeln är gjord av en gammal tavelram med pärlkant och kommodens dörrar var tidigare vita.
Innan vi flyttade in spraymålade jag dem i högblank svart. Kan säga att jag INTE rekommenderar att stå inne och spraya. Inte bara för att det luktar så de små grå hjärncellerna säckar ihop utan också för att färgdimman sprider sig långa vägar. Det syns på ovanvåningen vart jag höll till!
 De medföljande handtagen var riktigt tråkiga så jag köpte de här blanka fina sakerna istället.

Jag har ju inte kommit till att börja dekorera än, men en krans av mjuken hängde jag upp till jul och den har fått hänga kvar. De rutiga banden matchar den röda handduken
 Jag var väldigt bestämd med att jag ville ha ett svart toalock så när maken var iväg till Bauhaus bad jag honom införskaffa en sådan och gissa om jag fick en riktigt lyxig variant!!!
10 års garanti mot konstruktionsfel, mjukstängande och väldigt lätt att hålla rent. Behöver väl inte säga att det inte var något "som hittat pris", men jag är nöjd :-)
Den där vattenmätaren ska vi bygga in på något sätt, någon gång, för den är inte estetiskt tilltalande och männen brukar få lite huvudbry när de funderar på om de ska stå eller sitta ner och kissa för det beror på hur långa de är om de ska klara av att stå.
Tänk vilka problem de har de där männen. Jag har inte behövt fundera på något sånt en enda gång :-)





4 kommentarer:

  1. Ett fint litet toakrypin, inte dumt alls. Jag köpte faktiskt ett precis likadant toalock (mjukstängande) till mitt torp, var nog någon "drive" på Bauhaus för det var inte så kostsamt, men jag hade säkert tur den gången.
    Lycka till med resten, ni är flitiga som bävrar! Heja!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har varit roligt att under resans gång se minerna på hantverkarna när vi sagt att det är det enda toautrymme vi har. Lite lättade verkar de ha blivit när vi tillagt att vi ska bygga ett större badrum på ovanvåningen....som om den där "dumstämpeln" de tänkte sätta i pannan på oss blev lite mindre då :-)
      Överhuvudtaget är det kul att se hur olika människor reagerar på gamla hus och sådana här renoveringar...allt ifrån "spännande" till "att ni bara orkar".
      Heja rop kan vi behöva för det går lite segt just nu. Köket är ett ganska tidsödande projekt och jag har mer lust att börja vårpyssla och inreda, packa upp kartonger och få lite ordning. Jag gör sådant mellan varven, måste ju ha lite roligt också :-)
      Tack för dina kommentarer Skorpan. De värmer alltid!
      KRAM
      Birgitta

      Radera
  2. Toan blir ju jättebra! Så snyggt med det svartrutiga golvet och sitsen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var golvet som fick ange tonen och valet av golv ångrar jag inte en sekund! Vill jag sedan ändra karaktär där inne kan jag göra det med val av färg på handdukar och små detaljer. Romantiskt rosa, svalt turkos, mustigt lila, julrött. Ja, det känns bra :-)
      Ha en fin torsdag! Dagarna går så himla fort, redan fredag i morgon!
      Kram
      Birgitta

      Radera