fredag 10 januari 2014

Ärvda saker

När maken var till Gullspång i november och tillsammans med sina systrar rensade ur sin mammas lägenhet kom han hem med massor av fina saker. Det var rena rama julafton för mig som inte hade varit med och packat ner det :-) Jag gick igenom allt, packade om det och ställde det bland alla de andra kartongerna i huset.

Nu försöker jag hinna med att packa upp en kartong i taget för att få koll på vad vi egentligen har i dem och de första jag fick tag i var de där kartongerna från Gullspång och om igen fick jag njuta av vackra överlakan och örngott med spets, broderade handdukar, nysilver, gamla böcker, vackert slipade glas, krusidulliga bestick och så de här kopparna
Maken tycker om att dricka kaffe ur tunna koppar. Jag dricker inte kaffe alls och är egentligen inte så romantiskt rosenrosa. Ändå beundrar jag de här kopparna och kommer säkerligen att duka fint med dem ute på verandan till våren :-)

Jag kan inte tyda stämpeln riktigt, måste leta fram ett förstoringsglas. Det är bara några koppar som är märkta och det är en fågel med utbredda vingar och en text under.
Servisen har funnits länge i makens föräldrahem och alla 12 delarna finns kvar och är hela förutom en liten nagg på ett fat.

När jag tittade närmare såg jag att de inte är exakt likadana i guldkanterna. Kanske de har köpts under tid så dekoren har hunnit ändras lite
Vackra är de och svärmor dukade bara med de här kopparna vid speciella tillfällen.
Jag kommer att bli ledsen om jag slår sönder någon av dem, men de ska inte bara stå till prydnad och samla damm. Nej, maken ska få "spreta med lillfingret" och njuta sitt kaffe i tunna fina kaffekoppar från hans föräldrahem och om han har riktig tur kan det bli något hembakat till :-)

5 kommentarer:

  1. Har snarlik servis jag med, men mina koppar är inte raka utan mer "tulpanformade". Älskar dessa koppar och ja vi använder dem "vid speciella tillfällen":)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att jag har sett saker med det där rosmönstret då och då på loppisar men aldrig tänkt på att jag känt igen det pga svärmors kaffeservis. Ska titta efter assietter så jag kan duka komplett. Det skulle vara roligt.
      Allt gott till dig Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Förstår att det är rena julafton och kopparna är ljuvliga med sitt rosmönster. Inga vardagskoppar utan för de där speciella tillfällena. Men ingen maskindisk för då ryker guldet! Och jag håller med maken att kaffet är godast i tunna koppar.
    Jag fick mig ett skratt när jag läste din kommentar, snöpligt med den "hunden"!

    Varm kram i kylan till dig
    Cia

    SvaraRadera
  3. Det finns en sida som heter signaturer.se (tror jag) Där kan man försöka hitta var kopparna är gjorda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha...där ska jag kolla! Tack Helena :-)

      Radera