tisdag 5 november 2013

Golv!

Vet ni....vi har fått en såååå bra snickare till vårt hus!
Tänk er en person som kommer när han ska. Som hela tiden ringer och talar om vad som är på gång och som dessutom jagar på de andra hantverkarna :-)

Så här såg det ut i det vattenskadade rummet i början på förra veckan
Avloppsrören låg på plats och snickaren la nya reglar. Det gick fort, men sedan var rören tvungna att fixeras...och vvs:arna var inte alls pigga på att prioritera det arbetet. Då ringde snickaren till dem och hojtade att värmepumpsgubbarna klampade i farstun...så nu var det bråttom :-D

Rören blev fixerade. Snickaren jobbade på så det rök i knutarna med blindbotten, isolering, golvspånskivor och gipsning av väggarna.
I fredags var vi i Gullspång och tog ett sista farväl av min svärmor. Det var en väldigt vacker november dag och en väldigt vacker ceremoni som kändes precis som svärmor...okonstlad, fylld av gemenskap och i rosa blomstertoner.

Snickaren var klar med sitt jobb på torsdagen så han såg till att ytskiktet fixades med fall mot golvbrunn och allt. När vi kom tillbaka från Gullspång var det klart
...men "spackelkillen" kom en snabbis i går morse för att täcka över fotspåret han lämnat :-) Det var ganska kallt i grunden så flytspacklet härdade inte som det skulle vilket försvårade hans arbete. Det fixades lätt med snabbspackel.

Elementet, rören och fönstret ska inte vara orange även om det är en väldigt uppiggande färg. Nä, det ska bli vitt, men det är vårt jobb att fixa det, och att måla väggarna
Hoppas att mattläggaren kommer nästa vecka. Gör han inte det får jag be snickaren lära mig hur man ska tas med hantverkare....han verkar kunna tekniken :-)

1 kommentar:

  1. Det är guld värt med hantverkare som kommer till avtalad tid eller åtminstone hör av sig. Du får höra dig för och jag tar gärna emot tips!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera