tisdag 29 oktober 2013

Vinterpyntat

Åh vad jag är glad över den här höstvärmen som håller i sig!
Vi har ju rivit ut den gamla elpannan som fanns i vårt hus och ska istället sätta in bergvärme, men värmepumpen ska stå i utrymmet som varit vattenskadat så det måste byggas upp igen innan vi kan få in ny värme.....och nu är allt arbete äntligen på G!
Snickaren var i huset i morse och lastade av en massa byggmaterial. Nu ska bara rörmokaren fixera de nya avloppsrören, sen kan grunden byggas igen!

Det är många beslut som ska tas om hur vi ska ha det. Material och färger ska väljas till ytskikten på golv och väggar och alla maskiner ska inhandlas, men vi försöker ta en sak i taget och inte stressa upp oss över det som kommer (lättare sagt än gjort!)

Mitt upp i alltihop dekorerade jag på vår lilla veranda. Måste landa i något helt kravlöst ibland :-)
Bacopan (snöflinga) som växte i den här blomkorgen var fortfarande jättefin, men jag bytte ändå ut den mot vit ljung, granris och Ingrid Marie äpplen.

Inne på verandan står en gran på rot från vår Dalagård som ska till butiken när julen ska få slå ut i full blom där, men jag måste skaffa en till så jag har en här på verandan sen också. Den pryder verkligen sin plats och när jag tittar ut genom köksfönstret känns det som om skogen flyttat lite närmare :-)
Vaxduken som låg på det kvarlämnade bordet fick vara kvar. Jag ställde bara dit en zinkskål med ljung och la några pilbollar och ormhassel grenar bredvid.

Placeringen av saker här är inte helt genomtänkt. Planteringsbordet står ganska trångt, men så får det vara den här vintern
 Det känns ändå så mycket mer välkomnande på vår veranda nu sedan den utkastade toaletten och handfatet försvunnit härifrån och grönskan fått flytta in istället!

5 kommentarer:

  1. Ja nog är det allt finare med lite grönska än en toastol och handfat :D Skönt att höra att det går framåt för er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-) Toastol är bra att ha, men inte på verandan! Den står nu i hallen och väntar på att sättas på plats i det minimala toalettutrymmet som väntar på en trossbotten, isolering, golvspånskivor och matta....men det är på gång...bara hantverkarna kan använda blixtlåsmetoden och inte stanna upp hela flödet :-)
      Ha en fin allhelgonahelg Helena!
      Birgitta

      Radera
  2. Jättefint pyntat! Visst är det härligt med denna varma höst!
    Men när jag ser dina vinterpyntade bilder så känner jag att det
    inte gör nåt att vi går mot julen och kylan. Mysigt det också!
    Kram och lycka till med allt!
    Marie J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har dragit och dragit på att börja förbereda för vintern och julen. Värmen har gjort att det inte alls kändes rätt, men nu när det snart är november tyckte jag att det kunde vara dags. Nästa vecka ska det vara jul i butiken, håller på och packar upp julens alla saker. Hoppas, hoppas att jag kommer att kunna pynta lite jul i huset också även om det mesta säkert kommer att vara ett provisorium :-)
      Kram till dig Marie!
      Birgitta

      Radera
  3. Innan jag flyttade in här hade förra ägaren "dekorerat" med två toalettstolar utomhus där han planterat blommor. Tack och lov såg jag aldrig det!
    Det är bra att du stannar upp och dekorerar lite, så fint det blev på verandan! Hoppas nu allt flyter på så att ni snart får det varmt i huset, en värmepump är kalas.
    Tack för din kommentar, den värmde!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera