fredag 25 oktober 2013

Uthus

Gamla hus har ju ofta tillhörande uthus och vårt hus har både jordkällare, en gammal tvättstuga, en vedbod med f.d utedass, gäststuga av lite nyare datum och ett väldigt säreget garage.

Här är uthuset som haft vedbod i ena änden och utedass i den andra änden
Mot väggen trivs den fina Flammentanz rosen och nyligen grävde jag ner lavendel i kanten.
Lavendeln  har jag haft i stora krukor över sommaren och nu hoppas jag att den kommer att trivas vid rosen så de kan blomma tillsammans nästa år.

Utrymmet som varit vedbod är just nu fyllt med saker som tidigare stod i vårt garage. Ingen riktig ordning på någonting, men vi hittar det mesta av verktygen vi behöver i alla fall. Man får vara glad för det lilla :-)
På gaveln finns dörren kvar till det utrymme som tidigare var utedass, men det är också det enda som finns kvar av det dasset
Dörrarna är så fint krackelerade. Jag gillar verkligen den härliga ytan! Ibland kan jag bli alldeles hänförd över något så enkelt som säkert någon annan direkt skulle skrapa bort.

I veckan fixade jag lite snabbt en krans till dörren av en väderbiten pilkrans jag haft i gömmorna, några grankvistar från den närliggande skogen och äpplen från Ingrid Marie trädet
Jag njuter av att dekorera, av att använda det jag redan har och av att ta tillvara på det naturen erbjuder.
Det är verkligen balsam för själen när jag tar med mig en korg, vandrar ut i skogen och plockar av allt fint som finns för att sedan använda det till att dekorera med

Sen tror jag att vi har det mest originella garage som finns! Fungerar i och för sig...men vackert?...njääeej :-)
Enligt papper vi fått söktes det bygglov för det här garaget 1963 och kommunen beviljade ett provisoriskt bygglov under ett år, men något permanent bygglov finns inte så det kanske är ett svartbygge vi äger (sssscccchhhh...säg ingenting till någon!)
Nåja....det skulle väl inte göra så mycket om vi var tvungna att riva det, det börjar bli dags att göra det i alla fall och vi använder det inte som ett garage utan vår torra ved huserar därinne eftersom vedboden just nu är snickarbod :-)

Det sägs att det ska bli riktigt ruskväder i vår del av landet i morgon.
Men vad är det man säger? "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" 
Hmmm, vart kan mitt regnställ ha tagit vägen?!

1 kommentar:

  1. Det gamla uthuset tycker jag om med sina vackra dörrar! Och så får jag ett leende när jag förstår hur gärna du vill göra det fint omkring dig, och visst är det viktigt att dekorera. Kransen på dörren gillar jag!
    Och så gillar jag dig!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera