söndag 6 oktober 2013

Samlare?

Hur var det nu...är man en samlare när man har mer än 3 stycken saker av samma sort?
I så fall har jag verkligen en samling av vågar :-)

Ofta börjar man samla av en slump och det började med den här vågen
Den köpte jag på auktion för länge sedan. Tyckte den var så fin att ha i vårt då nyinköpta hus.

Sen jobbade jag i en gammal anrik blomsteraffär och ägarfamiljen kände väl till min fascination över gamla saker så när de sålde sitt företag fick jag överta 3 gamla vågar som fanns i affären.

Förutom allt som hör till en blomsteraffär såldes det också grönsaker från egna odlingar på sommaren. Då de skulle vägas kom den här gamla trotjänaren till användning.
Jag har alla vikterna till den också, men de finns just nu på vår Dalagård
Vågen står i vårt uthus och jag orkar inte ens lyfta den för att placera den på ett bättre ställe. Måste be maken om hjälp!

Den här vågen kommer också från blomsteraffären. Den var till försäljning, men konstigt nog var det ingen som köpte den så den fick följa med mig hem
....precis som den här som vi hade som kuriosa för skyltning. Den är i så jätte fint skick!

När jag sen skulle starta Butik Vitt och Brett fick jag syn på den här vågen på ett loppis. Visste direkt att den skulle passa jättebra på disken i butiken
Jag satte en prislapp på den eftersom jag hade bestämt att allt i butiken skulle vara till salu, men så ångrade jag mig och just nu är den inte till salu :-)

Till sist fick jag en våg av vår granne som hon inte visste om det var något värde i eftersom den är så märkt av tidens tand. Klart att den har ett värde!!!
Alla vågarna är kompletta och väl fungerande. Ändå har jag förutom den här samlingen också en ny, modern, blank digitalvåg.
Inte sjutton har jag varken användning eller plats för alla godingar, men hur ska jag kunna välja vilka jag ska ha kvar och vilka som ska få komma till nya hem där de förhoppningsvis får stå framme och njutas av? Alla är ju så charmiga var och en på sitt sätt, men jag kan inte spara på allting!!...eller? :-)


4 kommentarer:

  1. Jättefina allesammans, ångrar mig nästan att jag gav bort min svarta stora gjutjärnsvåg med gulddetaljer. Den var fin men på tok för stor och ville liksom aldrig hitta sin plats hos mig. Är man samlare om man har över 3 av något så är vi nog många samlare ute i stugorna:)
    Skorpan

    SvaraRadera
  2. Ja, det är väl just den där känslan av att ångra sig som man inte vill känna! Kanske att man en dag behöver just den där saken som man gjorde sig av med :-) Jag har än så länge plats att spara på allt möjligt eftersom jag alltid kan ta med det till vår Dalagård, men eftersom vi nu pratar om att vi på sikt måste sälja gården är det dags att börja rensa och bara behålla det som jag vet att jag kommer att ha användning, och plats för. Det gör inte besluten lättare, men mer nödvändiga :-)
    Ha en bra dag Skorpan...och tack för alla dina kommentarer!
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Det låter som du också är en samlare, och de som vet om det blir så glada att någon vill "ta hand om" överblivet. Hit kommer allt möjligt! Och jag blir lika glad för allt!
    Jag vågar (he,he) knappt berätta men här finns också fler än tre stycken! Din samling är både varierande och fin,bäst tycker jag om din loppisvåg, om jag nu ska välja.

    Tack för din fina kommentar!
    Önskar dig en fin vecka.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  4. Det låter som du också är en samlare, och de som vet om det blir så glada att någon vill "ta hand om" överblivet. Hit kommer allt möjligt! Och jag blir lika glad för allt!
    Jag vågar (he,he) knappt berätta men här finns också fler än tre stycken! Din samling är både varierande och fin,bäst tycker jag om din loppisvåg, om jag nu ska välja.

    Tack för din fina kommentar!
    Önskar dig en fin vecka.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera