tisdag 22 oktober 2013

Äntligen!

PLÖTSLIGT HÄNDER DET :-)

Igår morse var det dags för fuktmätning igen i vårt vattenskadade utrymme  i huset.
Efter alla turer som varit vågade jag nästan inte hoppas på att det skulle vara torrt....men det var det!!!

När all plast, brummande byggfläkt och skarvsladdar tagits bort gick jag bara omkring med ett stort leende på läpparna. Det kändes såååå bra!
Strax efter att Polygon bilen försvunnit kom nästa bil, den här gången med vvs:are som under dagen dammade delar av husgrunden genom att krypandes lägga nya avloppsrör under huset. Vilket jobb!...och bra blev det.
Nu väntar vi på snickarna, för det är deras arbete som står på tur :-)

Maken har också jobbat på. En del dagar har gått åt till älgjakt så nu har vi färskt älgkött i frysen! Däremellan har han fixat en lucka i sovrumstaket
Han var ledig och jag jobbade så jag ringde och frågade hur det gick. "Det går bra" blev svaret...."men det spända papptaket ramlade ner!"
Han tycker det är mycket finare med det spåntade trätaket och tyckte inte det gjorde ett enda dugg att pappen for ner. Jag målade hela vår gillestuga och hall i vårt förra hus och tycker inte att det känns lika kul att börja med kvistlackning, grundmålning och två lager vit färg! Å andra sidan har jag ingen lust att försöka få upp ett nytt slätt tak heller med alla vinklar för snedtaket. Fast det är INTE prio ett. Just nu får vi ha taket som det är.

Luckan fungerar jättebra. Den håller en stege så vi lätt kan ta oss upp på vinden
 När vi känner oss redo för det kan vi riva den här trappöverbyggnaden
Den har funnits där för förvaring och för att man skulle kunna ta sig upp till vinden via den. Det finns en öppning till höger i den och sedan en smal nisch vid muren där man får åla sig upp. Smidig som en apa får man vara för att klara det :-)

Det kommer att bli mycket ljusare och luftigare i trappan när överbyggnaden kommer bort
 Men....vi har mycket annat att göra före det arbetet.

Just nu reglar maken köksväggen där diskbänk, diskmaskin och spis med häll ska vara. Inga raka linjer att följa utan det är ett mätande, kilande bakom reglarna och mätande igen. Han står för snickrandet....jag är hantlangare och den som kommer med hundra olika bra förslag om hur man ska kunna lösa den ena klurigheten efter den andra. Han förkastar 99,9 % av dem, men det är helt ok. Jag är en mycket bättre inredare än snickare :-)


4 kommentarer:

  1. Så skönt att höra att det går framåt och är torrt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu går det framåt! I morgon är det sagt att snickare kommer för att börja bygga upp golvet igen, och mattläggare ska komma och mäta och kanske även rörmokare kommer för att byta huvudvattenledningen. Det känns spännande!
      Idag har vi farit runt i Västerås hela dagen för att bestämma vad vi ska ha för maskiner i både kök och tvättstuga. Är trött i både kropp och knopp :-)
      Kram
      Birgitta
      Birgitta

      Radera