tisdag 24 september 2013

Vi har flyttat!

....men vi känner oss lite vilsna. Vet inte riktigt vart vi hör hemma.
Vårt gamla hus är sålt och vi äger nu det gamla röda huset, men vi bor i en liten möblerad enrummare några kilometer från vårt röda hus
Vi har våra kläder och de mest nödvändiga sakerna där, men det är inte vårt hem, bara en plats som vi mellanlandar på.
Någon annan har möblerat
...vi bara lånar det ett tag.
Vi trängs i det yttepytte lilla toalettutrymmet om morgnarna
...duscha får vi göra nere i källaren.
Det går, men jag längtar efter att kunna flytta in i det röda huset.
Fast när jag kommer dit är det inte heller riktigt vårt hem....mera en villervalla av våra saker
Lite mera ordning i vardagsrummet än i sovrummet. I sovrummet huserar våra köksmöbler
...för i köket är det byggarbetsplats
....och byggfläkten står fortfarande och surrar för att torka ur det vattenskadade utrymmet innanför köket.
Maken bygger ut en nisch i köket eftersom vi ska byta värmekälla från el till bergvärme och bergvärmepumpen är inte precis liten och diskret utan behöver lite utrymme. Vi stjäl lite yta från köket så vi får plats med både pump, tvättutrustning, skåp, tvättho och bänkskiva.
Känns ändå kul att få bygga upp något och inte bara riva.

Så nu vet ni lite om vad vi håller på med.
Jag har åkt lite tidigare till butiken för att göra det här inlägget och det är strax dags att öppna så nu måste jag resa på rumpan och sätta fart med annat.
Bredbands uppkopplingen fungerar i huset, men jag har inte ro att sitta vid datorn där, så det blir som det blir med inläggen från mig :-)

Ha det så bra allihop!
Birgitta



7 kommentarer:

  1. Försök att tänka att ni bor på hotell:) kanske inte så många "stjärnor" men rent och fräscht. Ni har tak över huvudet och för var dag kommer ni allt närmare målet! Önskar er båda allt gott!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Skorpan! Det är bra att ha något som fungerar även om det inte är "hemma" och några stjärnor kan lägenheten få :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Storkramen om dig från mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Värmande stor kram kan jag behöva! I lägenheten är det kallt...ingen värme finns i elementen än. Tur att jag har en varm make :-)
      KRAM till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Från mig får både du och maken en varm kram, ni är beundransvärda båda två! Tänk att det kommer en dag då du länkar tillbaka för att visa hur huset såg ut med plast, rivna golv, fläktar mm.
    Tänk att vi hade samma tanke med stativen till gaslyktorna i stora järnurnor! Det gjorde mig glad att vi hade samma tankar och idéer!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  4. Ja, det är en jobbig tid för er nu, det förstår jag. När jag ser fotona tänker jag tillbaka när de rot-renoverade i vår förening. Badkaret stod i vardagsrummet på parketten och alla möbler stod längs väggarna inplastade. Och slipdamm, överallt! Själva bodde vi hos mina föräldrar med en 5- åring och en 8-mån baby. Inget man längtar tillbaka till, men det blev bra i slutänden :) Hoppas att allt löper enligt planerna för er nu så ni snart kan flytta in i ert nya hus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att det blir "kechupeffekt" när byggfläkten slutar att surra...då ska allt hända tätt efter varandra. Hoppas bara att hantverkarna håller vad de lovat...att komma när det är deras tur att fixa sin del. Det ska varvas med snickare, vvs:are och mattläggare. Sedan ska bergvärmepumpen in så vi får värme i huset...det börjar kännas lite kallt med minusgrader på nätterna och bara en byggfläkt som ska värma 82 kvm. Sakerna klarar sig...men jag är orolig för alla mina växter!
      Ha en bra dag Helena!
      Birgitta

      Radera