onsdag 11 september 2013

Kopparslantar

Lusten att blogga finns hela tiden, men inte tiden att ta kort eller sitta ner en stund i lugn och ro!...men nu stjäl jag en liten stund från allt packande och plockande!

Vårt hus töms. Kartonger och möbler bärs tvärs över vägen och ingenting fungerar som vanligt.
Om precis en vecka lämnar vi över nycklarna till de nya ägarna och än så länge känns det som om det flyter på med allt.
Våra saker får flytta till huset på andra sidan vägen, men vi själva kommer att bo i en möblerad enrumslägenhet 3 km härifrån. Det kommer att ta tid innan det röda huset är i ordning så vi kan bo där så det här var den bästa lösningen vi kunde hitta just nu.

I en liten trälåda i det gamla huset ligger det kvarlämnade pengar
Många 50 öringar och utländska mynt som idag inte har något värde, men så finns det också kopparslantar av lite äldre datum som jag tycker är så fina
Jag kommer ihåg de här valörerna och kommer mycket väl ihåg den lilla tobakshandeln som vi hade där jag bodde som liten.
Där kunde man handla smågodis som plockades med en tång från olika burkar och stoppades i en liten påse. Jag stod på tå för att se vad som fanns i burkarna och pekade "Jag vill ha eeen sån, och eeen sån...räcker det till två såna?"
Minns att det fanns "Ahlgrens bilar" för 1 öre styck så hade man 25 öre så blev det i alla fall lite godis i påsen :-) Pengars värde har förändrats med åren....precis som mycket annat!

Och....nu är min stund vid datorn förbrukad. Bäst att sätta fart! 
Ha det så bra alla mina trogna bloggläsare tills vi hörs igen!


1 kommentar:

  1. Heeej vännen! Tänker mycket på dig/er och hoppas allt flyter på bra! Hoppas du hinner vila dig lite mellan varven. Härligt med alla gamla mynt! Jag har också mycket mynt sparade och tycker de var så charmiga förr, i alla fall kopparslantarna.
    Ha det gott och ta hand om dig.
    Kram, Carina

    SvaraRadera