måndag 2 september 2013

Gamla minnen

Det är ett helt gäng hantverkare i huset på andra sidan vägen :-)
Jag hör ända in i vårt allrum hur det bankas och sågas där. Ska bli spännande att se hur det ser ut när de rivit färdigt!

I helgen har vi hjälpt yngsta sonen att installera sig i sin nyrenoverade lilla vindslägenhet. Hans första egna boende! Så roligt för honom, men jag är glad över att vi nu har fullt upp med vår flytt för varje gång jag tänker på att han flyttat från oss kniper det ihop i halsen.
Känns konstigt att tänka på att det återigen bara är maken och jag här hemma. Även om det har sina fördelar är det en omställning som känns i mitt modershjärta!

Vi trodde att vi hade gått igenom allt i det röda huset på andra sidan vägen, men här om dagen hittade maken ett riktigt gammalt album. Jag vet inte om det är kvarlämnat eller kvarglömt. Måste fråga husets ägarinna om det för det kittlar min "vill veta mer" nerv :-)

När man öppnar albumet möts man av det här fotot
Det är många fotografier präglade med utländska ateljé namn...som Bisbee Los Angeles
....men det finns foton tagna på närmare håll också
Tänk att foton kunde vara lika fina på baksidan som på framsidan!

Jag skulle inte ha något emot att albumet får fortsätta finnas i huset och jag har också bett om ett gammalt foto på ägarinnans familj.
Hon flyttade till det här huset med sin mamma 1939. Då var hon 10 år gammal och hennes pappa hade nyligen dött. Det är hennes kusins pappa som har byggt huset och det skulle vara så roligt att få ett kort på honom också. Han gav huset namnet "Hvilan"....ett rofyllt namn!

Hon gifte sig och fick 2 barn, men nu är det bara hon och dottern som fortfarande lever. Precis som jag känner det med att föra historian om vår Dalagård vidare så vill jag också föra historian om det här huset och dess invånare vidare. Vi vet ju ganska mycket efter att ha följt den här familjen under snart 30 år.



3 kommentarer:

  1. Vilka fina gamla kort! Självklart vill man veta så mycket som möjligt om det gamla som hände förr, det är ju jätteintressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svärmor har också ett album med fina foton från Amerika, men det finns ingen kvar som kan berätta något om personerna som finns där. Det var hennes mamma som i sin ungdom jobbade i Amerika.
      Det här albumet verkar ha tillhört maken till husets ägarinna. Kanske kan hon berätta något för en "nyfiken i en strut" som mig även om korten säkert är äldre än vad hon är :-)
      Ha en bra vecka!
      Birgitta

      Radera
  2. Det är alltid spännande med historien kring ett hus, och människorna som har anknytning till det. Hoppas du får behålla albumet och att förra ägarinnan kan berätta mer om de vackra fotona!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera