torsdag 1 augusti 2013

Trappa

Maken har semester och jag har valt att stänga butiken lördag till måndag så vi får några sammanhängande dagar tillsammans då vi hinner jobba på lite mer effektivt både här hemma och på andra sidan vägen.

Trappan upp till övervåningen i det röda huset var klädd med någon sorts nålfiltsmatta i en obestämbart orange/brun färg.
Mattan var sliten och väldigt smutsig. Den skulle bort och jag hoppades att det skulle finnas en fin trätrappa under den
Det fanns det!....men materialet från mattans undersida och limmet sitter fast som bara den...tålamodskrävande att skrapa!!
Nu ser man att trappan varit målad i mörkt blågrönt, ljust grönt och i botten är den fernissad. 
Jag måste ha bort alla lager, men det kommer varken jag eller min skrapa att klara utan vi får nog fixa en bra slipmaskin bara jag tagit bort det värsta.

Jag skrapar i omgångar för det är ganska många trappsteg och en utbyggd "rördöljare" gör det trångt och svårt att komma åt just där
När det börjar mala i magen av frustration gör jag något annat en stund, men det är svårt att låta bli något man påbörjat, det är ju så roligt när man ser ett resultat av det man gör!

Vagnslyktan i trapphuset kommer inte att få sitta kvar där den sitter för maken har bankat i den både en och två gånger då vi burit saker upp och ner. 
Lyktan sitter stabilt så den rubbar sig inte utan det är han som får skråmor som minne medan jag småler åt hans, inte alltid så passande, svordomar :-)





3 kommentarer:

  1. Ja skrapa trappa har jag gjort här hemma, vi hade påklistrad tarkettmatta med korkmönster i trappan, gissa hur snyggt det var?! Resten var 70-talsfuru..
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tills för drygt ett år sedan hade vi en 70-tals trappa i furu med infällda korkmönstrade mattbitar i stegen i vårt hus....så jag tror jag vet precis hur (o)snyggt det är :-) Vi tog inte bort mattan i stegen utan målade träet vitt och klädde stegen med slitstark mjuk matta. Det blev som en helt annan trappa! Jag bloggade om det precis i början på min "bloggkarriär".
      Ha en härlig helg Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Trappan är ju vacker men vilket tålamodsprövande arbete med limmet och skrapandet. Ett steg i taget...
    Kram till dig
    Cia

    SvaraRadera