onsdag 14 augusti 2013

Trälåda

Ibland har människor ingen aning om att de har en skatt i sin ägo.
Den här lådan stod i våra grannars garage
De förvarade sin båtmotor i den!!!
Säkert jättebra som båtmotorförvaringslåda, men jag har aldrig tidigare sett ett så vackert tryck på en trälåda och tyckte det var synd att gömma den för omvärlden i ett mörkt garage
 Såg framför mig hur man skulle kunna göra ett lock till den och använda den som ett bord med förvaring.
Den har praktiska bärhandtag på sidorna och man kan ju sätta hjul på den för att lätt kunna flytta den även om den är full med saker
Jag skulle så gärna ha tagit hand om den här lådan själv, men jag var tvungen att besinna mig där. Fast den är ju ganska stor och många av mina ägodelar, som jag har så svårt att skiljas från, skulle ha fått plats i den :-)

Grannen hittade en låda av lite enklare snitt som båtmotorn fick plats i och jag tog med mig lådan till butiken. Vi har aldrig haft så många som tittat närmare på butikens facebook inlägg som då vi la ut en bild på den här lådan!
I en vecka hann jag njuta av lådan och kunde riktigt noga syna det vackra trycket
Idag sålde jag den till en person som bara inte kunde låta bli att köpa den. Hon hade en väldigt liten bil full med saker och en syster som också skulle få plats. Kanske hon stoppade systern i lådan, för bilen for i alla fall iväg med låda, packning, syster och chaufför :-)

5 kommentarer:

  1. Ha ha.. Får ha en lagom stor syster då, och vig. Fin är lådan i alla fall, lyckos den som får ha den hemma. Med eller utan syster,
    Hoppas att allt löser sig med röda huset, och att skadan inte är allt för omfattande. Lycka till! Kram Marie J

    SvaraRadera
  2. Systern var inte så liten, men jag vet av egen erfarenhet att man ibland kan få plats med mer än man tror, även om man har en liten bil :-)
    Det blir nog bra med allt som ska göras i huset. Brukar säga "Ingenting ont som inte har något gott med sig". Även om det är jobbigt ett tag vet vi i alla fall vad som just nu är prio ett!
    Kram
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Härlig låda! Den skulle jag också nappat på! Jag hade turen att vara "på rätt plats och rätt tid" när en god väns son skulle riva ett gammalt uthus...gissa om jag blev glad över att komma över både trälådor, gammal symaskin med gjutjärnsunderrede, bord, stolar, brickor i porslin ja mycket mycket mer från tidigt 1900-tal. Underbart för en skattletande hamster som jag:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också haft turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle ett antal gånger...och vår Dalagård har varit som en enda stor skattkammare. I helgen när vi rensade i ett av uthusen vid vårt röda hus hittade jag gamla nummerplåtar till bilar, motorcyklar och andra skyltar. Maken smålog åt min entusiasm :-)
      Ha en skön helg Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  4. Det var mig en fin låda med den texten och "stämplar". Jag kan förstå att kunden ville ha med sig den även om bilen var liten, men det går alltid att klämma in något man gärna vill ha med sig.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera