onsdag 7 augusti 2013

Golvmatta på golvmatta

Usch....det har varit så mycket elände den sista tiden så hälften vore nog!!!!
Tänker inte ödsla tid på att skriva om det, men jag vill att det vänder nu så allt börjar flyta på igen!

Det finns snart ingenting kvar av de gamla ytskikten i det röda huset. Kan säga att det blivit många resor till återvinningen!

I köket låg det en gulbeige plastmatta på golvet
Den satt hårt limmad i tjocka golvspånskivor som bara gick att bryta upp i småbitar och under det satt det ännu en plastmatta. Jiiiippiiiii.....INTE!!
Fast den mattan var ganska fin på sitt sätt :-)
....men nääää, vi ska inte ha ett sådant golv i köket.
Det var bara att samla kraft och bända upp ett lager till med matta....och masonit med tyyyysentals spikar!

När jag krupit klart med min gamla skopa full med spik kunde jag konstatera att det fanns ännu ett fint trägolv i huset
....och ännu en gjuten platta....med fastlimmad matta uppe på
I rummet intill passade det jättebra med en sådan platta intill muren, men i köket?....Hmmm.

Om vi hade haft plats skulle jag jättegärna ha satt in en gammaldags vedspis här, men det är tillräckligt svårt att få plats med sådant vi verkligen behöver så en vedspis går tyvärr bort.
Så vad gör vi med det här? Målar över? Lägger nytt golv?
Tills vidare lägger vi det i högen med allt det övriga vi har att lösa.

Vet inte riktigt varför det börjar kännas som om vi inte har ett hus att flytta till om 5 veckor utan mer ett projekt som kommer att ge oss ännu mera gråa hår framöver....om nu det är möjligt i mitt fall. Jag är ju redan gråhårig :-)


7 kommentarer:

  1. Usch ja, renovering tar oändligt med tid och energi i anspråk..Att leja bort en del jobb kan i slutänden bli mindre kostsamt än man kan tro - se det som en investering i den egna hälsan.
    Jag har sett underbara små kaminer för ved, kanske en sådan skulle kunna få plats i det blivande köket om murstock finns?
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns hur många saker som helst som måste falla på plats...och helst i rätt ordning!! Tror att vi börjar med att be rörmokare om hjälp med avlopp och vatten, men innan dess måste vi veta vart vi behöver avlopp och vatten.
      Grovplaneringen måste snart falla på plats...men vi äger ju inte huset än....och innan vi skriver ett slutgiltigt köpekontrakt måste vi få en viktig fråga besvarad och de som kan svara på den har än så länge haft fullt upp med annat! Tålamod....tålamod....tålamod!!
      Och ja...det finns murstock med rökgång i köket, men allt måste besiktas av sotningsväsendet eftersom det inte använts på väldigt länge och jag kan väl säga att jag skulle bli positivt överraskad om det fungerar som det ska :-)
      Kram till dig Skorpan!
      Birgitta

      Radera
  2. Ja, ni har väldigt mycket jobb, det förstår jag!Ni får nog flytta in till ett renoveringsobjekt. Det gäller att inta titta så mycket hur det ser ut, men det är svårt när man är van att ha fint runt sig. Du är så uppfinningsrik, så du hittar säkert på något i den murade rutan! Fundera ett tag, det löser sig nog :)(kanske man kan göra en platta i trä med årtalet då huset byggdes, eller nåt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett renoveringskaos kommer vi att få flytta till, men problemen är lite större än så just nu. Ska göra ett inlägg om det! Plattan kanske kan integreras med spisen och få vara kvar som den är. Vi ska göra en ritning och se hur vi bäst ska placera allting. Tror att det ligger en stenskiva under det där lagret av lim och matta, ser i alla fall ut som det i kanterna. Det kanske blir snyggt att låta den vara kvar bara som den är.
      Ha en fin vecka!
      Birgitta

      Radera
  3. Åhåå , du har en blogg midt i blinken for meg . Vi har akkurat begynt å restaurere en gammel sveitservilla . Så jeg vet ... masse arbeid. Jeg finner ingen følger funksjon på bloggen din , det er synd. Bare til butikken din , som har fine saker. Fin kveld til deg !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att du har hittat till min blogg! Förstår att du vet vad det handlar om när man köpt ett gammalt hus. Ska kika in på din blogg lite senare. Det är alltid kul att se vad andra går igenom i sina renoveringar :-)
      Jag är totalt oteknisk så det är vår yngste son som hjälpt mig att komma igång med bloggen och jag har ingen aning om hur man lägger in sådan där följar funktion fast jag har sett att en del andra har det. Själv lägger jag in bloggar jag vill följa i min blogglista och får då upp när det kommit in nya inlägg.
      En fin söndag kväll önskar jag dig!
      Birgitta

      Radera
  4. Själv har jag en vedspis i köket men visst kan jag tycka att den tar en massa plats, i alla fall när den inte används. Men det är den gamla spisen som tar mest onödig plats, den har fyra plattor och det använder jag aldrig samtidigt. När jag får råd blir det en häll och kanske ugnen någon annanstans.
    Kan inte er spis stå vid hällen och ha det som utgångsläge? Det finns snygga klinker som kanske passar in.
    Grovplanering är viktig, fråga mig som ändrat diskbänkens placering tre gånger! Rörmokaren tyckte jag kunde få mängdrabatt! Ändå kan jag fundera om den står helt rätt, eller pröva i tankarna på en helt annan placering...lycka till med planeringen!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera