söndag 28 juli 2013

På tu man hand

Ibland känns det som om man måste slita sig från allt jobb och göra något helt annat.
Det gjorde maken och jag igår.
Vi lånade vår äldste sons, och hans flickväns, lägenhet i Västerås när de var bortresta och blev "stadsfolk" för en dag :-)

Vi for runt i stan under dagen och kollade badrumsinredning, köksinredning och hela maskinparken som vi behöver framöver till vårt nya boende. Det hör inte till vanligheterna att vi gör sådant tillsammans en hel dag!
På kvällen var vi på restaurang och åt god mat.
Eftersom kvällen var alldeles ljummen och det var så fint när solen dalade i väster lånade vi efter maten sonens och flickvännens cyklar och trampade iväg till Mälarens strand
Lillåudden är Västerås nyaste bostadsområde som hela tiden har växt och jag hade inte sett det från vattensidan förrän nu
Ett kort tag förut kände jag en önskan om att bo så med närhet till både stan och vattnet, men nu är jag nöjd med att ha njutit av det bara så här från cykelsadeln
Vi köpte en god strut med kulglass och satt en stund i tystnaden vid strandpromenaden innan vi cyklade tillbaka
En helt underbar dag och kväll utan krav och måsten. En glädje för själen och något vi behövde för att landa en stund i lugn och ro!

5 kommentarer:

  1. Ja man måste "unna" sig något helt annorlunda ibland för att orka med renovering och övrigt huspyssel. Är nyss hemkommen från några dagars "semester" på vårt torp. Känns konstigt men härligt och vi har bara mellanlandat i bekvämligheterna för snart styr vi kosan tillbaka igen. Mot tystnad, solsken och brusande skog. Önskar er båda massor med ENERGI, det kan behövas när man står inför ett husprojekt modell XXL.All lycka till!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad du är gullig Skorpan!!! Energi kan vi behöva för även om det är ett spännande och roligt projekt så blir det intensivt när mycket behöver ske under kort tid, men vi pinnar på och gör så mycket vi orkar och hinner.
      Ha det så jätteskönt i torpet!
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Det är lite New Yorkish skyline över de där bilderna.....
    VarmVarm Kram.....det blev Kran först och helt fel var ju inte det i värmen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det en annorlunda siluett av Västerås och väldigt vackert var det att cykla där i den ljumma sommarkvällen. Kan tänka mig att många njöt av att sitta på sina inglasade balkonger och blicka ut över den stilla vattenytan!
      Kram kram till dig!
      Birgitta

      Radera
  3. Så bra att ni fick komma iväg en tid du och maken.
    Lillåudden verkar vara ett fint område och visst kan en kort önskan komma över en att få bo i en stad.
    Bilden med dig och cykeln är så fin!
    Tiden på tu man hand gjorde er säkert gott.

    Styrkekramar från mig!
    Cia

    SvaraRadera