lördag 13 juli 2013

Överraskningar

Man kan hitta de mest oanade saker i gamla hus!
Vi hade gluttat under tapeten i vardagsrummet redan innan vi började riva i golvmattor och masonit och sett att det fanns en mur på ena långsidan
När vi fick fram det fina trägolvet såg vi att det fanns en murad platta nedanför muren med en så fin kant av gersågade golvbrädor
Huset har från början haft fotogen som värmekälla så säkert har det stått någon sådan kamin här.
Vi tänker knacka ner putsen och se i vilket skick muren är. Om det går så sparar vi den som den är annars målar vi så teglets struktur syns, men färgen får dölja skavankerna.
Möjligheten finns ju att kunna sätta in en braskamin någon gång framöver. Det skulle vara mysigt :-)

När vi tog bort väggpappen tittade det fram fina brädor på var sida om muren och jag utropade förtjust -"Då kan vi ju bara måla dem vita. Det kommer att bli jättefint!"
....men när vi rev lite till så grusades de planerna. Vad sjutton var det för kant som kom fram?
Först blev jag besviken, men besvikelsen byttes snabbt till ett stort leende. Titta!
...vilken fin gammal dörr!!
Den sitter fastspikad upp och ner och för att få bort den hel måste vi ta bort ytskiktet även på andra sidan, men det är inte helt lätt som det är nu för en stor duschkabin täcker den delen av väggen.
Nu blir det ju inte lika snyggt att bara måla väggbrädorna för den här dörren vet jag precis vart den kommer att passa....och det är inte på den här väggen!

3 kommentarer:

  1. Rena julafton med att renovera huset, ni vet inte vad som dyker upp, spännande! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande är det! Mindre spännande var det att hitta möglig masonit på golvet i det minimala toalettutrymmet. Fast å andra sidan hade vi förväntat oss att det skulle vara dåligt någonstans, det är därför vi river alla ytskikt för att kolla hur det ser ut under.
      Idag kokar jag rabarbersaft och låter tvättmaskinen jobba så fortsatt "botanisering" får vänta lite även om det kliar i fingrarna :-)
      Kram
      Birgitta

      Radera
  2. Ja, det var nog bra att ni river och kollar. Dörren var ju en rolig överraskning! Och muren med stenplattan så fint inramad där på golvet, det är lika spännande som att öppna paket!

    Kramar till dig
    Cia

    SvaraRadera