onsdag 12 juni 2013

En kär gammal sak

Spara? Inte spara? Spara? Inte spara?
Det är många beslut som ska tas när man ska flytta till något som bara är hälften så stort som det vi har nu. Trots att vi ännu inte har något flyttdatum har jag börjat rensa ur skåp och lådor för att kunna göra det i lugn och ro.
Jag vet att vi har mycket saker, men jag börjar verkligen inse huuuuur mycket det är som måste bort. Vi kommer helt enkelt inte att ha varken användning eller utrymme för allt. SVÅRT!
Den här kommer definitivt att få följa med så det är inget svårt val
 Den används dagligen till vår runda hushållsost och kupan ropade jag in på auktion när jag var 15-16 år. Minns att den, tillsammans med två höga glasljusstakar, kostade 10 kr och det tyckte jag var ett bra pris trots att den då inte hade något fat.
Fatet har jag köpt på loppis för ett liknande belopp som kupan och de matchar varandra perfekt.

Det var slipningarna som tilltalade mig då jag köpte den
 ...och den runda knoppen, förutom att den faktiskt har en funktion
Otaliga gånger har jag lyckats dänga till den i diskhon så jag varit övertygad om att den måste ha spruckit, men lättad har jag varje gång konstaterat att den fortfarande är hel....och det hoppas jag att den får förbli!

3 kommentarer:

  1. Måste småle åt din kupa, jag är uppväxt med en likadan som fungerade som kupa över ett blommigt brödfat. Tyvärr så var detta något som hamnade under kategorin "Inte Spara"...så fundera noga igenom dina beslut. Om Du tvekar - kasta inte utan packa ner i kartonger märkta med datum. Har du inte öppnat någon kartong efter 2 år så kan du skänka kartongen vidare med gott samvete:)Men...det gäller att ha ett rymligt förråd också haha! Lycka till!
    Skorpan

    SvaraRadera
  2. Det var det där med rymligt förråd som det stupar på :-) Jag antar att jag kommer att rensa en gång nu då jag lämnar bort sådant som jag vet att jag inte kommer att sakna, sedan kommer jag säkert att vara tvungen att rensa om igen och då kommer det att bli svårare! Det är som att packa för semester....om väskan är mindre än kläd/pryl högen måste man tänka om.
    Ska i alla fall ta hjärtat till hjälp när jag rensar :-)
    Ha en skön helg Skorpan
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Den slipade kupan förstår jag att du är rädd om, även om den ibland får omild behandling. Fatet passar också så bra till kupan.
    Ja det är helt otroligt så mycket man har i ett hem...jag har svårt för att slänga. Men egentligen behövs en riktig genomgång av allt någon gång... de gånger jag gjort det har känts befriande.

    Lycka till i sorterandet!
    Kramar
    Cia

    SvaraRadera