fredag 24 maj 2013

Nutid-Framtid

TRÖTT!!...och det kanske jag får lov att vara efter det tempo som varit ett tag?!
Ändå finns det inte direkt tid till vila för nu är vårt hus ute på nätet och om en dryg vecka är det visning. Det kändes viktigt att huset såg bra ut inför fotograferingen, men det känns ännu viktigare att det är snyggt inför visningarna. Fotografier kan alltid modifieras, men det kan inte verkligheten :-)
Så det är röjning av förråd och garage som gäller....och fönsterputs...och massor av "smådutt" om vi orkar och hinner. Däremellan har vi "jobbjobb" att sköta också!...och maken "muntrar" upp mig med att det här bara är "mjukstart". När vi har flyttat börjar det verkliga jobbet (tycker han). Fast jag väljer att se det som ett roligare projekt att skapa något nytt än att fixa till det vi redan har :-)

Något som kommer att vara väldigt praktiskt framöver är att vi inte kommer att behöva packa speciellt noga...för vi ser vårt "nya" hus varje dag. Vi ska nämligen bara flytta tvärs över vägen!
Om jag vrider mitt huvud till höger precis just nu ser jag det här
 Det gamla äppelträdet är helt översållat av blommor!...och det står på den tomt som vi kommer att ha att förvalta framöver.
Vi kommer att ha användning för motorsågen för det känns närmast som en "Törnrosa häck" som fått växa sig "kämpa hög" runt huset Härifrån skymtar man bara det som kommer att bli vårt nya hem (om allt går som det ska, måste jag tillägga, så jag inte utmanar ödet för mycket :-))

Vi ska alltså flytta från det här http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-herrskogen-hallstahammars-kommun-oskarsborgsvagen-13-5043627 till en röd liten "stuga" som i princip inte blivit renoverad sedan 1950 talet. Från totalt 200 kvm till knappt 100 kvm. Från stora öppna ytor till spännande vinklar och vrår, snedtak, falurött och vita knutar.

Vi inser jobbet vi har framför oss, men vi ser möjligheterna i det hus som står där...och huset bär på minnen, för dem som lämnat det, men också hos oss.
Vi har bott i Strömsholm i snart 30 år och den härliga kvinna som nu har lämnat sitt hus och flyttat till lägenhet har bott i det där huset i 75 år. Innan dess har det bara haft en annan ägare och det var han som byggde det.
Våra barn har sprungit i det där huset. Vår äldsta son "hjälpte" mannen i huset att bygga den gäststuga som fortfarande finns där...då var sonen knappt 3 år gammal och kämpade för att kunna lyfta de stora verktygen som behövdes :-)
Så många minnen...och ett hus vi ska ta hand om med kärlek!


3 kommentarer:

  1. Det huset kan skatta sig lyckligt som får dig/er som "inneboende", ni kommer med all sannolikhet att förvalta det väl och jag förstår att den "fula ankungen" kommer att bli en "vacker svan":)Ska bli spännande att få följa er resa!
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer helt säkert att bli bra bara vi får ett helhetsgrepp om allt först så vi börjar i rätt ände! Spännande kommer det att bli även för oss :-)
      Ha en bra helg!
      Birgitta

      Radera
  2. Spännande och samtidigt en utmaning kan jag tro med hälften av boytan, men jag gissar att barnen inte heller bor kvar hemma. Kul också att ha lite historia om huset. Säkert blir det mycket kärlek och äppelträdet visar sig från sin vackraste sida! Önskar er lycka till också med försäljningen!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera