fredag 3 maj 2013

Egen design

Vår dator är fixad! Så skönt det känns att ha återfått det invanda!

Jag gillar trä....faller för naturellt åldrat trä med mycket patina. Jag gillar metall också...mest sådant som är "gnagt av tidens tand" med mycket rost. Jag gillar ju loppisar också...där man kan hitta fina saker till väldigt bra priser. När jag sedan kan kombinera det gamla genuina, det rostiga och det fyndade....då går mina mungipor från öra till öra :-)

Så jag har haft nöjet att le och lyckligt utbrista....men såååå vackert! flera gånger den här veckan när Alexander och jag har tillverkat egendesignade saker med vackert trä från vår Dalagård, loppisfynd och metall med patina.
Här är ett exempel

Väggljusstakarna fyndade jag på Myrorna, tyckte de hade en form som tilltalade mig
och plankan från vår gård var lång och härligt skiftande i sin utformning med grenknotor
 och hål utan grenknotor

Vi sågade den i långa längder så det blev riktigt robusta plattor att fästa väggljusstakarna på och som pricken över i satte vi dit vårt eget utformade sigill som alltid är två olika metallplattor på varandra.
 De kan se lite olika ut, men här valde vi en grå rektangulär metallplatta som sattes på en rostig platta. För det mesta hänger vi sigillet på en kant eller fäster runt en ram med lintråd eller snöre, men nu satte vi fast det med små skruvar i överkanten
Vi konstaterade att det tog nästan lika lång tid att klippa till plattorna med vår dåliga plåtsax, slå hål med en inte alltför vass syl och skruva i de små skruvarna med en bits som inte riktigt passade som det tog att göra hela väggdekorationen för övrigt.
Här gäller det att ha tålamod och ibland har jag det....men för det mesta har jag det inte och när Alexander härmar den vokabulär jag då använder måste jag erkänna att det INTE låter fint :-)

Men när de här väggdekorationerna var klara åkte mungiporna upp...för jag tycker såååå mycket om dem. De skulle lätt platsa på en vägg hemma hos oss!

3 kommentarer:

  1. Men du så fina de blev! Skulle lätt hitta hem till mig med...Satte upp hyllor i torpet nyss med svarta konsoller och jag kan tipsa om att använda svarta skruvar, det gjorde jag och det tillförde mycket:)
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om möjligt brukar jag försöka använda rostiga skruvar, och det finns massor av dem på vår Dalagård, men de gör ju ingen nytta där när jag behöver dem här hemma :-) Jag ska dutta i lite svart färg på de blanka skruvskallarna, håller fullständigt med dig....det gör skillnad!
      Nu kommer vårvärmen sägs det så jag önskar dig en varm och solig söndag!
      Birgitta

      Radera
    2. Lite svordomar hör till!
      Tusen tack snälla du för dina värmande ord! Kram!

      Radera