fredag 19 april 2013

Liten pensée

Nu måste jag mana fram vårkänslorna genom bloggen för om jag tittar ut känns det definitivt inte som vår....snarare som regntung november! Fast...fåglarna kvittrar och det brukar de ju inte göra i november :-)

Jag vill börja trädgårdspåta!! Plantera fina små minipenséer
Utanför huset står zinkbaljor och hinkar tomma (förutom en överblommad minipåsklilja som borde ha förpassats ner i rabatten vid det här laget!) och minipenséerna lockar varje gång jag ser dem
De finns ju i så många härliga färger och just minivarianten tycker jag blommar så mycket mer än de med större blommor.

De här uttrycksfulla penséerna köpte jag till butiken och gjorde några små planteringar av....och jag textade små skyltar med "vårglädje" för att övertyga mig själv om att den är på väg....våren alltså :-)

Några kunder har trotsat blåsten och regnet och köpt av de små grupperna medan andra suckande har konstaterat (precis som jag) att det inte är lika roligt att göra fint ute när våren bara lurar bakom knuten utan att ordentligt titta fram.
Ändå blir jag glad varje dag när vi kommer till butiken och möts av bordet med penséer och solen finns ju där bakom molnen. Det kommer inte att fortsätta vara så här i all evighet!
Så...med de här fina penséerna önskar jag er alla en riktigt hjärtanshärlig vårhelg!!
Jag ska ta och dansa en intensiv soldans så solen bara inte kan låta bli att sticka fram sitt strålande ansikte och skratta åt mig :-)
Vårkram till er alla!
Birgitta

3 kommentarer:

  1. Här ÄR det vår idag! Igår regnade det hela dagen och idag kom blåsten, nästan all snö är borta och bäcken vid mitt torp är bräddfylld med brusande vårvatten. Solen tittar fram och jag bara väntar på att det ska bli torrt nog för att räfsa:) Solen kommer nog till dig med!
    Trevlig helg från Skorpan

    SvaraRadera
  2. Hmmm...har fått för mig att du bor högre upp i vårt avlånga land än Värmland...ändå låter det som solá i Karlstad :-) Om min soldans fungerar så blir det soligt här imorgon, men jag har ingen annan manual för soldans än att jag lägger in all min önskan om sol i kropp och själ. Det visar sig om det fungerar :-)
    Ha en mysig helg du också!
    Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Värmland är "söderut" för mig:) Mitt smultronställe är det fagra Ångermanland!
      Skorpan

      Radera